REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ANCHETĂ în cazul NAVEI SCUFUNDATE în Portul Midia Năvodari: comandatul riscă ÎNCHISOARE!

ANCHETĂ în cazul NAVEI SCUFUNDATE în Portul Midia Năvodari: comandatul riscă ÎNCHISOARE!

Replica API 25 noiembrie 2019 | 00:45 1357

S-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

S-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

La Prefectura Constanța s-a reîntrunit luni, începând cu ora 10.00, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru a se stabili ce se va întâmpla cu animalele evacuate de pe nava Queen Hind, scufundată duminică, 24 noiembrie a.c. în Portul Midia Năvodari. Autoritatea Navală Română conduce toată acțiunea. Primează redresarea navei și apoi scoaterea cadavrelor. De precizat este faptul că, încă de aseară foarte multe au iesit la suprafață din apă.

În cauză, a fost deschis dosar penal pentru neglijență în serviciu, blocarea senalului navigabil și punerea în pericol a siguranței navigabile. Dacă va fi găsit vinovat, comandantul navei poate face închisoare.

Încă nu s-au aflat cauzele accidentului.

Video:

La bordul navei au fost gasite mai multe butelii de acetilenă, după cum a susținut șeful Căpităniei Zonale Constanța (CZC) Laurențiu Zanfir. Acestea au fost îndepărtate de la bordul navei. La rândul său, directorul APMC, Daniela Șerban a transmis: "Comandantul navei a declarat abandonul navei, iar armatorul navei va fi cel care va discuta cu autoritățile portuare privind rangluarea".

"Este posibil ca la noapte să începem operațiunile de ranfluare a navei având în vedere vremea nefavorabilă ce urmează să apară" a spus șeful CZC, Laurențiu Zanfir. El a precizat ca răspunderea este exclusiv a comandantului navei deoarece la plecarea acesteia, autoritățile portuare fac doar o supraveghere a navei. CZC a deschis un dosar pe care l-a și depus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. La rândul său șeful Gărzii de Coastă, Laurentiu Cicu, a declarat ca niciunui membru de echipaj nu i se va permite să părăsească țara fără acordul căpităniei.

Reprezentantul Centrului Meteorologic a declarat că, începând din această după amiază, va fi emisă o averizare de înrăutățire a vremii, va fi furtună iar vântul va manifesta intensificări.

Reamintim că duminică, militarii au fost solicitați să intervină în jurul orei 11:51, în Portul Midia Năvodari din județul Constanța după ce, la cheul de nord, nava Queen Hind, sub pavilion Palau, încărcată cu 14.600 de oi, s-a răsturnat pe o parte. La bord se aflau 22 de marinari sirieni.

Un membru al echipajului a căzut peste bord, acesta fiind salvat. Cadrele medicale i-au acordat îngrijiri medicale, acesta refuzând transportul la spital. Restul echipajului de pe navă a fost adus în siguranță la mal, de autoritățile portuare.

Citește și:

O navă încărcată cu oi s-a scufundat în Portul Midia! VIDEO

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
toti demisi de la anr si capitanii . pensionare unde e cazul . schimbati din temelii aceasta institutie ......de 30 de ani aceeasi incompetenti se plimba din port in port la ordin politc . face-ti curatenie profesionala si in porturile noastre . ajunge cu controlul pe wiski si cartoane de tigari .
3
0
nici naiba nu-l mai scapa pe sincan
3
0
comandante, acum ca l-ai prins la cotitura pe Sincan il poti demite pentru neglijenta in serviciu. sau sa-l belesti de tot!
4
0
Oportunistul de serviciu Mironescu Laurentiu este un pulete incompetent si fara experienta care este angajat cu titlul de expert maritim la CPPMC.
6
0
acest moldovean borat pe nume SINCAN, trebuie sa raspunda in fata legii pentru neglijenta in serviciu. SINCANE, ai belit-o. Te-n gura de moldopvean jegos
8
0
De vina e puscarie ala de Mironescu cu remorcherele lui Coremar, nu putaei ba baiatule sa trageti putin intr-o parte nava, a-ti lasat-o chiar in mijlocul portului sa-l blocati special...A-ti facut o mizerie idiotilor. Si cand te gandesti ce salarii ingurgiteaza toti rahatii din poza...
9
0
Vai si amar de poporul acesta , cu acesti domni superpriceputi murim cu zile. Treziti-va , faceti simulari , aveti datoria sa interveniti sa fiti mereu pregatiti pentru situatii de forta majora
7
0
VREI SA L SCOTI PE SINCAN SI SA SALVEZI ONOAREA ANR DAR CLERANCE UL IN DA CPT
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218