REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

ANCHETĂ în cazul teribilului accident de pe DN3: un ofițer este în COMĂ indusă

ANCHETĂ în cazul teribilului accident de pe DN3: un ofițer este în COMĂ indusă

Replica API 8 iunie 2016 | 13:52 205

Ancheta în cazul teribilului accident rutier petrecut pe DN3, între Constanța și Valu lui Traian, în care a fost implicat și un autobuz al MAI, a fost preluată de către procurorii Parchetului Militar. Potrivit acestora, șoferul microbuzului a ratat ieșirea de pe autostradă și s-a trezit pe DN3, mergând înspre Valu lui Traian. Atunci a întors peste marcajul dublu continuu, intrând în coliziune cu un autoturism marca BMW. Un ofițer de la IJJ Mureș se află în comă indusă, cu multiple leziuni, între care și o ureche amputată.

La Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-a constituit un dosar având ca obiect accidentul rutier produs în seara de 7.06.2016, ora 22.00, în care a fost implicat un autovehicul militar aparţinând Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, soldat cu vătămarea corporală a mai multor ofiţeri. Din primele cercetări a rezultat că autovehiculul militar se deplasa către Constanţa, urmând ca ofiţerii să fie cazați la hotelul Meridian din Mamaia, ulterior urmând a participa la o acţiune de pregătire profesională organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române. La ieşirea de pe autostradă, când șoferul, plt. maj. Cantemir Groza, a realizat că a greșit drumul, a întors peste marcajul dublu continuu, fiind acroșat de un autoturism marca BMW. În urma coliziunii, ofiţerii au suferit vătămări corporale minore, cu excepţia unui singur ofiţer ce se află în stare mai gravă. Este vorba despre Cristian Radu, de la IJJ Mureș, care se află în comă indusă, cu multiple leziuni, precum hemoragie internă, multiple fracturi, urechea stângă amputată. Precizăm că autoturismul BMW a lovit vehiculul MAI chiar pe partea în care se afla ofițerul rănit grav. La faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă formată din poliţişti şi specialişti criminalişti coordonată de un procuror militar. Cercetările continuă. De asemenea, reprezentanții IJJ Constanța au precizat că în autobuz se aflau şase jandarmi din Bihor, Mureş, Cluj şi Bistriţa. Din primele cercetări a reieşit că şoferul microbuzului MAI nu a consumat băuturi alcoolice. În total, au fost rănite 9 persoane, inclusiv din BMW. Potrivit cadrelor medicale, din cele 9 victime (6 din microbuz şi 3 din autoturism), 7 au fost transportate la spital.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102