REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° ConstanÈ›a Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° ConstanÈ›a Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ancheta în dosarul "Mită pentru cartierul Henri Coandă" se extinde: la cine au descins mascaţii a treia zi de Paşte

Ancheta în dosarul "Mită pentru cartierul Henri Coandă" se extinde: la cine au descins mascaţii a treia zi de Paşte

Replica API 23 aprilie 2014 | 00:00 845

Percheziţii la Constanţa

Percheziţii la Constanţa

Procurorii DNA Bucureşti extind cercetările în dosarul "Mită pentru cartierul Henri Coandă", care îl vizează pe primarul Constanţei, Radu Mazăre. Chiar în a treia zi de Paşte, au fost efectuate trei percheziţii domiciliare, în primă fază speculându-se că descinderile au loc la primărie şi la directori din cadrul instituţiei, ca de exemplu arhitectul-şef Elena Luiza Tănase. Viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău, a infirmat zvonurile, până la urmă dovedindu-se că dubele cu mascaţi au oprit pe Aleea Muzicii din zona Energia, unde se află o firmă de cadastru deţinută de familia Lucian şi Gheorghe Tănase (înfiinţată însă de Mihaela Elvira Gherasim - nume legat de multe firme celebre din Constanţa), respectiv un studio foto.

Procurorii DNA au reluat, marţi, percheziţiile în dosarul edilului Radu Mazăre, de data aceasta fiind vizaţi directori din cadrul primăriei. Viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău, a declarat, pentru "Replica", faptul că nu se fac percheziţii la primărie: "Vă asigur că nici la domiciliile directorilor din primărie nu au avut loc percheziţii, cu atât mai puţin acasă la arhitectul-şef Luiza Tănase, fostă Popa". În schimb, percheziţii au avut loc la firma de cadastru a familiei Tănase şi la Stan Creative Studio, ambele clădiri fiind situate pe Aleea Muzicii din zona Energia. La acţiune au participat cinci dube de mascaţi şi maşini de poliţie, procurorii ridicând mai multe dosare cu acte. Procurorii continuă astfel verificările cu privire la modul în care a fost construit cartierul social Henri Coandă, cum a fost parcelat terenul şi cum au fost eliberate autorizaţiile de urbanism, după cum afirmă surse judiciare.

Ce spune DNA

"Ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează percheziţii domiciliare în trei locaţii situate în municipiul Constanţa, nici una dintre locaţii nefiind sediul vreunei instituţii publice. Percheziţiile au fost efectuate în cauza penală în care Radu Ştefan Mazăre, Alexandru Mazăre, Avraham Morgestern sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie", au spus procurorii DNA, prin intermediul unui comunicat de presă. Facem precizarea că în dosarul în care primarul Constanţei, Radu Mazăre, este acuzat de luare de mită, sunt cercetate şi alte persoane, printre care şi senatorul Alexandru Mazăre. De asemenea, potrivit unor surse judiciare, Elan Schwartzenberg ar fi intermediat mita de 175.000 de euro primită de Radu Mazăre. Surse din cadrul anchetei au declarat că omul de afaceri Elan Schwartzenberg este cel care l-ar fi pus în legătură pe Avraham Morgenstern cu persoane capabile să-i asigure câştigarea licitaţiei pentru cartierul constănţean Henri Coandă.

Radu Mazăre: Nu ştiu nimic de percheziţii, nu am informatori la DNA

Edilul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat că nu ştie nimic cu privire la percheziţiile domiciliare efectuate marţi, 22 aprilie. "Ce să ştiu? Întrebaţi procurorii, ei ştiu. Sunt într-o verificare continuă până la alegerile prezidenţiale, să verifice. Nu ştiu ce vor să găsească, pe mine mă întrebaţi? De ce nu-i întrebaţi pe ei? Pe mine mă întrebaţi ce fac procurorii, ce fac mascaţii în ţara românească? Nu ştiam nimic de nici o percheziţie. Eu m-am dat cu zmeul ieri (luni - n.r.). E totuşi Paştele... alaltăieri m-am dat cu bicicleta. Credeţi că am informatori printre ăia de la DNA? Eu nu umblu cu... d-astea, cu dedesubturi", a spus primarul Constanţei.

Liliana CHIRU, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369