REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Anchetă la Eforie: angajaţi ai primăriei, cercetaţi pentru o presupusă şpagă

Anchetă la Eforie: angajaţi ai primăriei, cercetaţi pentru o presupusă şpagă

Replica API 2 iulie 2012 | 00:00 132

Vezi comunicatul oficial al Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Constanţa!

Vezi comunicatul oficial al Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Constanţa!

Agitaţie la Eforie. Mai mulţi angajaţi sau colaboratori ai Primăriei Eforie au fost luaţi la întrebări de anchetatori - poliţişti şi procurori. Acţiunea este în plină desfăşurare.

Între cei luaţi la întrebări s-ar afla şi Marius Păvălache, şef corp control Primăria Eforie.

Potrivit primelor informaţii, Păvălache şi administratorul Eforie Estival (firmă care se ocupă de închirierea tarabelor în oraş), Dan Bogdan, ar fi negociat cu reprezentantul unei terase o şpagă. Proprietarul terasei ar fi urmat să dea şpagă pentru a-i fi eliberată autorizaţie de funcţionare. Primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, a confirmat că a auzit de cele întâmplate.

"Este o acţiune coordonată de un procuror, împreună cu DGA şi cu sprijinul IPJ Constanţa", au declarat surse din cadrul IPJ.

Iată şi comunicatul DGA:

"Astăzi, 02.07.2012, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au prins în flagrant un funcţionar din cadrul Primăriei Eforie, precum şi alte patru persoane, care cereau bani, în lei şi valută, pentru a facilita acordarea de autorizaţii de funcţionare şi spaţii comerciale de închiriat, aflate pe raza localităţii Eforie, în perioada sezonului estival.

În fapt, la data de 26.06.2012, S.J.A Constanţa a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa cu privire la faptul că pe raza localităţii Eforie, cetăţenii C.C şi C.V. pretind şi primesc sume de bani de la diverse persoane care intenţionează să închirieze spaţii comerciale tip tarabă. Cei doi, beneficiind de sprijinul şi acţionând sub coordonarea lui P.M, inspector în cadrul primăriei Eforie, Şef Serviciu Control, facilitează încheierea ilegală de contracte pentru spaţiile aparţinând domeniului public, primind în schimb sume cuprinse între 2000 şi 3000 de Euro, pentru fiecare spaţiu închiriat.

La data de 26.06.2012, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, a delegat ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa să desfăşoare activităţi specifice. În urma cercetărilor, s-a stabilit că CC si CV, împreună cu alţii doi cetăţeni, VC şi SMI, racolau persoane interesate să închirieze spaţii comerciale şi le pretindeau bani, afirmând că le pot ajuta folosindu-se de influenţa pe care o au asupra lui PM.

În cauză, ofiţerii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz, au reuşit documentarea activităţilor infracţionale şi în cursul zilei de astăzi, 02.07.2012, între orele 10.00-15.00 s-a organizat flagrantul, astfel:

-CC a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 2000 Euro,

-VC şi SMI au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau suma de 1800 de Euro,

-PM, inspector din cadrul Primăriei Eforie, a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 18000 lei.

La activităţile menţionate anterior s-a beneficiat de sprijinul SRI, IPJ-SIF si DIAS Constanţa.

În prezent se derulează ancheta corespunzătoare şi urmează a se aplica măsurile în consecinţă".

Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102