REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ANCHETĂ la Hârşova: un angajat al Primăriei a MURIT în condiţii suspecte, altul e în arest la domiciliu!

ANCHETĂ la Hârşova: un angajat al Primăriei a MURIT în condiţii suspecte, altul e în arest la domiciliu!

Replica API 11 mai 2016 | 00:38 665

Accident teribil, urmat de o minciună îngrozitoare

Accident teribil, urmat de o minciună îngrozitoare

Anchetă de proporţii la Hârşova! Un eveniment rutier s-a dovedit mult mai complicat decât părea la prima vedere, mai ales din momentul în care unul dintre cei implicaţi a decedat. Ulterior, cercetările au scos la suprafaţă detalii noi, iar cel despre care se credea că a fost un simplu pasager a ajuns în faţa magistraţilor. Un singur lucru este cert: ambii erau angajaţi ai Primăriei şi se aflau în maşina administraţiei locale.

Un teribil accident rutier s-a petrecut pe 30 aprilie anul curent. Datele de la acel moment indicau faptul că pe drumul dintre Hârşova şi Vadu Oii un autoturism s-a răsturnat, două persoane fiind rănite. Potrivit cadrelor medicale, un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost găsit în stop cardiorespirator, acesta prezentând un traumatism cranian deschis şi unul toracic major. Bărbatul a fost resuscitat şi preluat de elicopterul SMURD, dar starea sa era gravă, pe când cealaltă persoană era rănită ceva mai uşor.

Mai exact, potrivit primelor informaţii, în jurul orei 15.30, Viorel Moşoianu a condus un un autoturism marca Dacia Logan, pe DN2A, dinspre Vadu Oii către Hârşova şi, ajungând la kilometrul 119+100 m, a pierdut controlul direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă spre stânga şi s-a răsturnat. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a şoferului (Viorel Moşoianu) şi uşoară a pasagerului de pe locul din dreapta - faţă a vehiculului (Gheorghe Potlog). La scurt timp, din pricina rănilor suferite, Viorel Moşoianu a decedat.

Cercetările au continuat şi ceea ce avea să iasă la iveală a schimbat cu totul datele anchetei, coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova. De fapt, se pare că la volan se afla Gheorghe Potlog, care ar fi consumat şi băuturi alcoolice. Pe 6 mai anul curent, el a fost prezentat cu propunere de arestare. „Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu împotriva inculpatului Potlog Gheorghe pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 6.05.2016 şi până la data de 4.06.2016 inclusiv. Impune inculpatului Potlog Gheorghe obligqţia de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, situat în oraşul Hârşova, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza”, potrivit portalului instanţelor de judecată.

Pe durata arestului la domiciliu Gheorghe Potlog, în calitate de inculpat, are următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat şi să nu comunice cu membrii de familie ai persoanei decedate în accident, cu martorii ori experţii.

Au luat maşina Primăriei fără acord şi au mers la un prieten!

Viorel Moşoianu şi Gheorghe Potlog erau angajaţi ai Primăriei Hârşova ca şoferi, primul pe un microbuz şi cel de-al doilea pe autoturismul marca Logan, care a şi fost implicat în accidentul rutier. Pe 30 aprilie, potrivit informaţiilor noastre, aceştia ar fi luat maşina de la Primărie fără aprobare, fără ordin, şi ar fi mers cu ea la o spălătorie auto. Ulterior, unul dintre cei doi şoferi a vorbit cu un amic, domiciliat în Vadu Oii, care avea de vânzare nişte scrumbii.

Au mers la acesta, unde ar fi consumat şi băuturi alcoolice, iar pe drumul de întoarcere s-a produs nenorocirea. Însă, de partea cealaltă, oamenii din Hârşova cred că este posibil ca ei să fi fost şicanaţi în trafic întrucât drumul era foarte aglomerat, turiştii venind la mare. „Drumul era drept. Chiar dacă erau băuţi, nu văd cum s-ar fi putut produce un asemenea accident”, au spus aceştia. Cât despre maşina implicată în accident, reprezentanţii administraţiei locale din Hârşova au confirmat, pentru „Replica” de Constanţa, că a fost luată fără aprobare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Baston ,mereu umblă beat cu mașina,el era la volan
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614