REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ANCHETĂ la IPJ, după ce IPS Teodosie a fost lăsat să intre prin spate când a dat cu subsemnatul

ANCHETĂ la IPJ, după ce IPS Teodosie a fost lăsat să intre prin spate când a dat cu subsemnatul

Replica API 21 octombrie 2016 | 15:39 357

Arhiepiscopul, „atacat” din toate părţile de „colegii” de suferinţă: „E Satana, e întruchiparea diavolului, să-l trăznească!”

Arhiepiscopul, „atacat” din toate părţile de „colegii” de suferinţă: „E Satana, e întruchiparea diavolului, să-l trăznească!”

Fostul director al fermei Nazarcea, Nicolae Marghiol (şi fost primar al comunei Ciocţrlia), s-a prezentat la sediul IPJ Constanţa, joi, 20 octombrie, pentru a depune nişte acte, fiind vorba de dosarul în care este anchetat IPS Teodosie de către DNA. Acesta a precizat că sunt adevărate acuzaţiile ce îi sunt aduse Arhiepiscopului Tomisului şi că merită cea mai grea pedeapsă. În plus, Marghiol a adăugat că a primit ameninţări şi că lui IPS nu-i este frică de Dumnezeu pentru că e... Satana! Şi, din câte se pare, acuzaţiile vin din toate părţile. „E mai mult decât Satana, e întruchiparea diavolului, să-l trăznească Cel de Sus!”, a completat Stere Beca. Pe la ora 16.00, a ajuns şi Arhiepiscopul, dar a intrat prin spate, pentru a evita presa.

„Nu că sunt adevărate, sunt mai mult decât adevărate. Toţi banii bani pe care i-a luat de acolo, de la Ferma Nazarcea, i-a luat nemunciţi. I-a furat. Nu ştiu exact ce sumă, parcă 12 - 13 miliarde. Poate mai mult. Dezastrul la Ferma Nazarcea a continuat până în 2016, până nu a mai rămas nimic. Acolo îşi duc animalele toţi oierii şi li se ia bani pentru suprafeţele de teren. Când eram director general şi am văzut ce se întâmplă, că banii care se încasau de la APIA, în loc să-i folosească pentru vii şi livezi, îi foloseau în scopuri personale, am zis că mă retrag. Încă se fac presiuni asupra mea să nu dau informaţii. Am văzut şi la televizor că Becali (Gigi Becali - n.r.) vrea să-l ajute. Domnule, dacă ai săvârşit o faptă, plăteşti. Ţi-ai însuşit, ai luat banii, fă-ţi pedeapsa, frate! Da, am fost ameninţat că nu trebuia să spun lucrurile astea, chiar după ce mi-am dat demisia. Persoane care sunt apropiate lui (IPS Teodosie - n.r.) şi preoţi şi civili, chiar şi el. Că-mi iau crama, că nu ştiu ce. Acum chiar am făcut contestaţie”, a declarat fostul director al fermei Nazarcea, Nicolae Marghiol. Acesta a mai spus şi faptul că a fost contactat în seara de 19 octombrie anul curent de către nişte persoane care ar vrea să dea declaraţii în dosar, în legătură cu faptul că erau angajate la ferma respectivă, dar că nu munceau pentru că terenurile nu erau cultivate şi asta pentru mai mulţi ani. Se pare că primeau cam 30 - 40 de lei pe zi. Întrebat dacă lui Teodosie nu-i este frică de Dumnezeu, Maghiol a răspuns: „Lu' ăsta nu-i e frică! Ăsta e Satana. E mai rău ca toţi răii din judeţul Constanţa. Omul ăsta merită să fie condamnat pentru faptele lui de corupţie şi pentru câtă lume a nenorocit”.

Stere Beca, despre IPS Teodosie: „Este întruchiparea diavolului! Să-l trăznească Ăl de Sus!”

La sediul IPJ s-a prezentant şi Stere Beca. „Acolo e un cuib de cuci, la Arhiepiscopie, unde se mănâncă banii statului de pomană. La cine credeţi că mă refer? La clădire sau la oamenii de acolo? Cine a avut curajul să dea 350 de hectare, de ce le-a dat? Pentru chestiuni politice. Şi acum cine e de vină? Cei care au vrut să facă ceva din investiţie? Lui Teodosie îi transmit: să-l trăznească Dumnezeu Cel de Sus! Eu am depus plângere ca Preaînaltul să nu ajungă preaînalt. Îl urăsc, să-l trăznească Dumnezeu. E mai mult decât Satana. Îl completez pe Marghiol. Este întruchiparea diavolului. Eu nu am nimic cu Biserica, dar cu persoanele care slujesc Biserica...”, a spus Beca Stere.

IPS a ajuns la ora 16.00 şi a intrat pe poarta din spate să dea cu subsemnatul

Tot joi, 20 octombrie a fost programată şi vizita lui IPS Teodosie pentru a da cu subsemnatul la Poliţie. Trebuia să ajungă la 9.00, dar a anunţat că vine la 15.00. Numai că a ajuns în jurul orei 16.00 pentru a da cu subsemnatul, întrucât în acest dosar este pus sub control judiciar. A intrat în sediul Poliţiei pe poarta din spate. La ieşire a urcat repede în maşină şi nu a vrut să facă declaraţii. Ulterior, la nivelul IPJ a fost declanşată o anchetă. „Da, a fost declanşată o anchetă. Persoana este pusă sun control judiciar şi procedura spune că trebuie să intre prin faţă. Acum să vedem în ce condiţii cei de la poarta 2 au înlesnit chestia asta, pentru că nu este conform procedurii”, au spus reprezentanţii IPJ Constanţa.

Apoi, oamenii legii au precizat că nu a fost nimic premeditat. Teodosie ar fi mers pe la poarta din spate întrucât așa era obișnuit când mai mergea în calitate de arhiepiscop, pentru Bobotează de exemplu. Joi, 20 octombrie, acesta a intrat pe acolo după ce i-a spus omului de la intrare că este așteptat la Serviciul de Investigații Criminale. Angajatul nu a știut despre ce e vorba și l-a lăsat. Însă, doi polițiști sunt cercetați disciplinar, urmând a se lua măsurile ce se impun. Precizăm că Teodosie Petrescu este cercetat de DNA, sub control judiciar, pentru luare de mită și folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Alături de el sunt cercetați și Stere Beca, Bogdan Petrișor Malaxa, Gheorghe Nadoleanu și Ciprian Ioan Cojocaru, mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, dar și Aurelia Ștefan, cu privire la săvârșirea infracțiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Liliana CHIRU

VIDEO:

Citește și:

http://www.replicaonline.ro/bomba-in-biserica-ortodoxa-ips-teodosie-pus-sub-control-judiciar-de-dna-294135/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218