REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Anchetă la Medgidia: zeci de morminte au fost vandalizate

Anchetă la Medgidia: zeci de morminte au fost vandalizate

Replica API 5 noiembrie 2016 | 00:00 328

Anchetă de amploare la Medgidia, după ce zeci de morminte din Cimitirul musulman au fost vandalizate! Oamenii legii au un dosar penal în lucru, existând deja un cerc de suspecți. Pe această temă, PMP Constanța și UDT (Uniunea Democratică a Tătarilor) susțin că la mijloc este vorba de o mușamalizare "dictată" de primarul Valentin Vrabie cu scopul de a nu fi mediatizată.

Potrivit informațiilor noastre, duminică, 30 octombrie, 38 de morminte din cimitirul musulman din Medgidia au fost vandalizate, adică pietrele funerare au fost culcate la pământ. Oamenii legii au declanșat cercetările, existând deja un cerc de suspecți. De cealaltă parte, PMP Constanța și UDT susțin că primarul din Medgidia, Valentin Vrabie, încearcă să mușamalizeze cazul, care ar fi de profanare. Potrivit anchetatorilor, fapta se încadrează la distrugere. „Au fost distruse niște morminte din cimitirul musulman, duminica trecut. Poliția știe. Situația este una delicată pentru că actualul primar nu a dorit un astfel de scandal pentru că ar fi pierdut. Era obligat să asigure paza cimitirelor. În prag de alegeri, nu ar fi picat deloc bine acest scandal cu profanare de mormintelor din Medgidia, mai ales că acolo este o comunitate foarte mare de musulmani”, a declarant Claudiu Palaz. „Anchetele organelor de competență s-au derulat. Nu există o problemă a populației majorității creștine împotriva comunității musulmane în Medgidia. Am înțeles că poliția are niște suspecți. Este în curs de derulare ancheta. Este vorba de vandaliare, nu de profanare”, a adăugat Iusuf Murat, muftiul cultului musulman din România.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614