REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Anchetă la Penitenciarul Poarta Albă! Un agent a băgat un deţinut în spital. L-a înţepat în zona toracică

Anchetă la Penitenciarul Poarta Albă! Un agent a băgat un deţinut în spital. L-a înţepat în zona toracică

Replica API 12 aprilie 2013 | 00:00 114

Altercaţie spontană, la Secţia de Maximă Siguranţă

Altercaţie spontană, la Secţia de Maximă Siguranţă

Anchetă la Penitenciarul Poarta Albă! Un angajat al Sectorului Pază şi Siguranţa Deţinerii din cadrul Penitencarului Poarta Albă a ajuns fără să vrea în atenţia Comisiei de Disciplină, după ce ar fi băgat un deţinut în spital. Cunoscut ca un angajat exemplar, agentul C.C. ar fi avut o altercaţie spontană cu persoana privată de libertate A.D., care execută o pedeapsă de 7 ani, în regim de maximă siguranţă, în urma căreia deţinutul a fost înţepat, cu un obiect ascuţit, în zona toracelui.

Angajatul a raportat superiorilor că ar fi încercat să se apere de către deţinutul care ar fi atentat la viaţa lui. Incidentul a avut loc în curtea unităţii penitenciare, în timp ce persoanele private de libertate erau la plimbare. Deţinutul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Constanţa, pentru îngrijiri medicale. Reprezentanţii Penitenciarului Poarta Albă au sesizat imediat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, dar şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor. În paralel, conducerea Penitenciarului Poarta Albă a demarat o anchetă internă, pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea incidentului. Medicii spun că starea de sănătate a deţinutului este stabilă, fiind în afara oricărui pericol. "Sunt mai multe posibilităţi. Poate angajatul a fost provocat de către deţinut. Se fac verificări, să iau declaraţii. Din primele cercetări, angajatul a declarat că în timp ce scotea deţinutul la curtea de plimbare ar fi avut loc un conflict spontan, s-ar fi dat deţinutul spre el, să-l agreseze. Angajatul l-a înţepat cu un obiect ascuţit care l-a găsit la îndemână. Nu a fost ceva premeditat. Incidentul s-a întâmplat pe Secţia II regim de maximă siguranţă. La fiecare secţie există o curte de plimbare", a declarat, pentru "Replica", Gabi Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarul Poarta Albă. Deţinutul este cunoscut ca un mare scandalagiu, fiind arestat pentru omor. "De la colegi am înţeles că persoana privată de libertate a mai avut atitudini recalcitrante şi a fost clasificat la regim restrictiv", a spus Botezan. Dacă angajatul Penitenciarului Poarta Albă va fi găsit vinovat, acesta riscă o sancţiune disciplinară. "Agentul lucrează de mai mult de 5 ani la unitatea noastră şi până în prezent nu s-a evedenţiat în sens negativ. Urmează să se stabilească cauza incidentului, să vedem rezultatul cercetării procuraturi,i şi apoi ne vom pronunţa în privinţa angajatului. În cazul în care va fi găsit vinovat, probabil că se va recurge la o sancţiune", a declarat Botezan. Oficialii unităţii penitenciare exclud în acest moment varianta desfacerii contractului de muncă. Tot aceştia au ţinut să precizeze că până în prezent nu s-au mai confruntat cu astfel de cazuri.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367