REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ANCHETĂ. Poliţiştii caută un bărbat care a VÂNDUT o maşină unui minor!

ANCHETĂ. Poliţiştii caută un bărbat care a VÂNDUT o maşină unui minor!

Replica API 13 septembrie 2016 | 00:32 316

Puştiul conducea deja vehiculul pe drumurile publice

Puştiul conducea deja vehiculul pe drumurile publice

Un minor din Cobadin, Andrei Marian P., a fost depistat la volanul unui autoturism. În plus, acesta a precizat că maşina este a lui întrucât a cumpărat-o recent. Oamenii legii au declanşat cercetările şi au identificat persoana în cauză (vânzătorul), urmând să fie şi depistată. Cert este că, dacă spusele lui Andrei se confirmă, vânzătorul va fi cercetat penal. De menţionat este şi faptul că vehiculul are numerele expirate.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Rurale, Postul de Poliţie Istria, la data de 9.09.2016, ora 12.00, l-au depistat pe Andrei Marian P., în vârstă de 17 ani, din localitatea Cobadin, care a condus un autoturism cu numerele expirate, în localitatea Săcele, fără a deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Minorul provine dintr-o familie cu o situaţie financiară precară. Tatăl este plecat în străinătate de mai mulţi ani, iar cu mama nu se înnţlege deloc. Locuiesc sub acelaşi acoperiş, însă sunt precum şoarecele şi pisica, după cum susţin locuitorii din Cobadin. Nici şcoala nu prea îi place şi acest fapt este confirmat de rezultatele de la avealuarea naţională, examen pe care l-a susţinut în 2014. La română a luat 1.60, la matematică 2.05 şi la engleză 1.82. Media de absolvire a şcolii generale a fost de 7.23. Prin urmare, băiatul a decis să se apuce de muncă. Şi a muncit pe ici, pe colo, fiind plecat şi de acasă. A revenit după ce a strâns o brumă de bani, pe care a decis s-o investească într-un autoturism. După cum spune el, a găsit un anunţ cu un Fiat Punto, proprietarul fiind o persoană de etnie turcă. I-a dat o parte din bani, i-a fost încredinţat vehiculul, iar când venea cu restul sumei urma să se întocmească şi actele. Numai că adolescentul a decis să plece la plimbare pe drumurile publice, fiind depistat de oamenii legii. Acesta a precizat că nu ştia că avea numere de înmatriculare expirate. I s-a întocmit dosar penal de cercetare. În plus, cu dosar se va allege şi vânzătorul, dacă cele spuse de Andrei se vor confirma. „Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive”, potrivit Art. 335 din Noul Cod Penal. Bărbatul a fost deja identificat, urmând să fie şi depistat.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367