REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ANCHETĂ ŞI PERCHEZIŢII LA MEDGIDIA

ANCHETĂ ŞI PERCHEZIŢII LA MEDGIDIA

Replica API 14 februarie 2017 | 23:30 476

Poliţiştii au muncit la foc automat, să descopere puşlamalele care dădeau atacul la maşini

Poliţiştii au muncit la foc automat, să descopere puşlamalele care dădeau atacul la maşini

Poliţiştii din Medgidia au declanşat o anchetă laborioasă după ce mai multe autovehicule au fost prădate de hoţi. Astfel, după ce au strâns mai multe date, sâmbătă, 11 februarie, oamenii legii au descins la mai multe domicilii din localitate. Este vorba despre o „gaşcă” formată, în mare parte, din infractori minori. Cercetările continuă.

Percheziţii de amploare în Medgidia! Este vorba despre o grupare infracţională specializată în furturi din autoturisme. Descinderile au avut loc sâmbătă, 11 februarie, iar cele mai multe domicilii sunt amplasate în cartierul cunoscut ca Poligonul Viilor. Potrivit informaţiilor noastre, indivizii au spart maşini pe bandă rulantă, însă cei mai mulţi dintre ei sunt minori şi cu legea oarecum de partea lor, şi asta pentru că nu au răspundere penală până la vârsta de 14 ani. De la această vârstă, însă, până la împlinirea a 16 ani, ei răspund penal dacă se constată că au avut discernământ în momentul comiterii faptei, adică dacă au ştiut că fac un lucru rău, nepermis, şi şi-au dat seama de consecinţele lui.

Aici intervine şi gravitatea faptei, cât şi alte elemente, ceea ce-i obligă pe oamenii legii, de multe ori, să-i cerceteze în libertate. Prin urmare, poliţiştii îi prind, dar sunt obligaţi să le dea drumul pentru că aşa prevede legea. La fel şi în acest caz. Anchetatorii au mai adunat date şi probe în urma percheziţiilor, iar cercetările continuă, urmând a se lua măsurile ce se impun. Precizăm că zona mai sus precizată este cunoscută ca şi „casă” a celor certaţi cu legea. Iar acţiuni ale poliţiştilor s-au tot derulat, fie că a fost vorba de furturi din locuinţe, din autourisme sau tâlhării.

Spre exemplu, una dintre cele mai ample „razii” a avut loc în 2015, când mai mulţi indivizi au ajuns la audieri, ei fiind implicaţi în peste 30 de fapte infracţionale în mai puţin de un an. Printre aceştia se aflau Memet Orhan, Osman Maxon şi Amiş Ialcin, toţi cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani. Unii dintre ei au spart locuinţe şi în municipiul Constanţa, în zone precum Kilometrul 5, dar de fiecare dată au scăpat după o noapte de reţinere sau poate câteva zile de arest, tocmai pentru că nu au răspundere penală până la vârsta de 14 ani. Apoi, la finele anului 2015 au ajuns în atenţia oamenilor legii şi Cătălin Ionuţ Tudor, de 15 ani, Ercal Iusein, de 14 ani, Ion Ştefan Oancea, de 16 ani, şi Onur Şaip, de 14 ani, care au fost reţinuţi şi propuşi spre arestare, fiind acuzaţi de furturi şi tâlhării, şi ei cu domiciliul tot în Poligonul Viilor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Despina george e gay
0
1
doamne cati comenteaza fara sa cunoasca nimic ,aici este vorba de varsta hotilor , nu de ordonante si amnistiere . dar e grele sporturile cu cititul .
4
2
Au prins curaj hotii ! Cei care sparg masini si case , dar si cei cu gulere albe ! Vine gratierea si amnistierea !
4
1
Si spargatorii de tipul acestor tigani pot scapa cu ordonanta Dragnea!Va puteti da seama cum vor intelege ei ordonanta psd,cam asa:ce baieti buni este astia la psd,poti fura si sparge la casele la romani ca psd iti da drumul acasa.
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367