REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Anchetat disciplinar, ginecologul Raica s-a ales şi cu o plângere la Parchet

Anchetat disciplinar, ginecologul Raica s-a ales şi cu o plângere la Parchet

Replica API 25 martie 2013 | 00:00 725

Colegiul Medicilor din Constanţa analizează cazul Pandele

Colegiul Medicilor din Constanţa analizează cazul Pandele

Medicul ginecolog Dan Raica, de la Spitalul privat Euromaterna, s-a ales şi cu o plângere la Parchet. Acesta este acuzat de o fostă pacientă că şi-a pierdut sarcina imediat după ce i-ar fi efectuat, în mod necorespunzător, un cerclaj, o intervenţie chirurgicală minoră. Convinsă că medicul este vinovat, Cristina Steliana Pandele s-a adresat mai întâi Colegiului Medicilor din Constanţa (CMC), acuzându-l de malpraxis, iar acum Parchetului.

Legistul Marius Florentin Popa, vicepreşedintele cu Probleme de Jurisdicţie, Litigii, Deontologie Medicală din cadrul Colegiului Medicilor Constanţa, i-a adus la cunoştinţă fostei paciente a doctorului Raica faptul că: "Biroul Executiv al Consiliului CMC, văzând şi luând în discuţie plângerea nr. 900/12.03.2013, a constatat faptul că sunt semnalate fapte de a pune în discuţie răspunderea disciplinară a medicului reclamat, aşa cum este stipulată în art.442(1) din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sanitar". Tot Biroul Executiv al Consiliului CMC a decis declanşarea unei anchete disciplinare împotriva dr. Dan Raica din cadrul Euromaterna, se arată în adresa semnată şi ştampilată de dr. Gabriela Dascăl, preşedintele Colegiului Medicilor. "Am depus o plângere pe numele medicului Raica şi la Parchet. Acest medic nenoroceşte oamenii. Lucrurile nu pot rămâne aşa", a declarat, pentru "Replica", soţul Cristinei Steliana Pandele. Reamintim faptul că drama familiei Pandele, mediatizată sâmbătă, 9 martie a.c., în exclusivitate de către cotidianul Replica de Constanţa, nu a rămas fără ecou. Un avocat renumit din cadrul Baroului Bucureşti, specializat în malpraxis medical, Cristian Bărcan, a contactat redacţia "Replica" pentru a prelua cazul. Acesta a anunţat implicarea profesională, pro bono, în gestionarea cazului de malpraxis medical, considerând că în cazul de faţă s-ar fi săvârşit unele erori medicale grave. Un eventual verdict nefavorabil medicului, după un iminent proces, l-ar putea lăsa pe Raica inclusiv fără dreptul de a practica, având în vedere că nu este la primul eşec medical de acest fel. Cel puţin asta speră şi familia care îl acuză pe medic de malpraxis.

Iată de ce îl acoperă Ruşa pe Raica

Directorul general şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Euromaterna, dr. Marius Ion Ruşa, îşi apără angajatul şi instituţia pe care o manageriază prin intermediul unei hârtii. Acesta i-a răspuns extrem de sec pacientei că "toate procedurile medicale efectuate în incinta unităţii de tratament, de către medicul Dan Raica, respectiv cerclajul, respectă protocoalele interne şi internaţionale". Ceea ce însă Ruşa a omis să menţioneze este faptul că şi Raica face parte din acelaşi Consiliu de Administraţie al Spitalului Euromaterna, fiind în aceeaşi echipă de medici care a contribuit la înfiinţarea unităţii de tratament. "Cum să spună ceva rău de prietenul său? Este normal să-l scoată basma curată, aşa cum de altfel a mai făcut şi cu alte ocazii", susţin apropiaţii medicului Raica.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218