REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Anchetatori: Sunai Cadâr intenţiona să se retragă din "grupul infracţional organizat", din cauza "disidenţelor interne"

Anchetatori: Sunai Cadâr intenţiona să se retragă din "grupul infracţional organizat", din cauza "disidenţelor interne"

Replica API 27 mai 2011 | 00:00 403

Numele şefului ANAF, Sorin Blejnar, este invocat într-o discuţie dintre doi inculpaţi în dosarul corupţiei din Portul Constanţa pe tema intenţiei lui Sunai Cadâr de a se retrage din "grupul infracţional organizat", din cauza "disidenţelor interne", susţin anchetatorii.

Discuţia a avut loc în 24.12.2010, între Tudoran Dragoş Iulian, asociat la S.C. Container Clearance Services S.R.L. Constanţa, şi Liviu Bratu, adjunct al şefului Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea.

În acest context, cei doi spun că Liviu Durbac, şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, ar urma să discute cu Blejnar "acolo", "pe 26".

"În perioada indicată, atât inculpatul Durbac Liviu Adrian, cât şi preşedintele aNAF Sorin Blejnar, s-au găsit în SUA", notează anchetatorii.

Prezentăm integral discuţia dintre Tudoran Dragoş Iulian şi Liviu Bratu pe acest subiect:

"T.D.I.: Mă. Ideea e că îşi joacă o carte ăsta (n.r. - CADÂR SUNAI). Cică nu se mai face restructurarea că au primit aviz negativ de la Justiţie a doua oară.(...)

T.D.I.: Şi acum el zice "măi, nu, eu m-am săturat de toate frecuşurile astea, nu ştiu ce, eu vreau să mă retrag".

T.D.I.: (...) Face toată chestia asta ca să-şi păstreze postul.

B.L.: Să-şi păstreze funcţia.

T.D.I.: Că n-a fost bine... A fost bine, se putea şi mai bine, nu ştiu ce tot zicea el acolo, vrea să se retragă şi din Container Clearance Services şi Dolce Vita, ştii?

(...)

Dar să rămână el, să facă el aici. Cred. Asta vreau, ştii? Adică să ne rupem cumva, ştii?

(...)

Că s-a săturat de toate frecuşurile astea, că el încearcă să facă ceva şi că e interpretat greşit, că are nu ştiu ce război cu nu ştiu cine şi... Înţelegi? N-a zis nimic de Brigadă.

B.L.: OK. Vorbesc eu şi cu Jupânu', acolo.

T.D.I.: Da.

B.l.: Dacă avem acceptul, îl sunăm pe ăla, peste mări.

(...)

B.L.: Ce a zis, că se întâlneşte cu ăstălaltul?

T.D.I.: Ţi-am zis, nu, se întâlneşte şi cu, ă, cu Sorin şi cu....

B.L.: Cine se întâlnesc?

T.D.I.: Cowboy-ul (n.n. - DURBAC LIVIU) se întâlneşte cu Sorin (n.n. - SORIN BLEJNAR) acolo?

B.L.: Da, da.

T.D.I.: A! A plecat şi Sorin colo?

B.L.: Da, pe 26, nu ştiu cât zicea."

În acest dosar au fost emise 29 de mandate de arestare, iar senatorul PDL Mircea Banias este cercetat în stare de libertate, având interdicţie de a părăsi ţara.

Tudoran Dragoş Iulian este acuzat de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, cumpărare de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată şi dare de mită.

Liviu Bratu este acuzat de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup.

Durbac Liviu Adrian este acuzat de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup.

În sarcina lui Sunai Cadâr, director al Direcţia Regională de Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Constanţa, s-a reţinut infracţiunea de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup.

Sursa: MEDIAFAX

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367