REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ANCOM analizează oportunitatea acordării terților acces la baza de date privind portabilitatea numerelor

ANCOM analizează oportunitatea acordării terților acces la baza de date privind portabilitatea numerelor

Replica API 23 septembrie 2017 | 00:00 286

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) analizează posibilitatea acordării terților accces la unele dintre informațiile stocate în Baza de Date Centralizată (BDC), utilizată pentru a asigura serviciul de portabilitate a numerelor, iar în acest sens a lansat, vineri, o consultare publică a industriei, scrie Agerpres.

Baza de date, administrată de ANCOM, conține informații referitoare la toate numerele de telefon portate, procesele de portare desfășurate și un set complet de informații de rutare către numerele portate.

Potrivit sursei citate, câteva exemple de terți sunt reprezentate de transportatorii internaționali, adică furnizorii de servicii de comunicații electronice care asigură rutarea apelurilor la nivel internațional, furnizorii de servicii SMS, furnizorii de servicii VoIP/OTT sau companiile care originează un număr mare de apeluri.

ANCOM precizează că, la fel ca și în cazul furnizorilor de servicii de comunicații electronice, accesul terților la informațiile din BDC va fi limitat.

"ANCOM analizează prin acest demers oportunitatea acordării accesului la BDC terților interesați, termenul definind de fapt entități care nu au, în România, obligația legală de a oferi abonaților proprii serviciul de portabilitate a numerelor sau de a ruta apeluri către rețelele în care se află numerele portate. Consultarea se adresează atât furnizorilor de comunicații electronice care au în prezent acces la BDC, dar și părților interesate de un potențial acces la BDC în calitate de terț și vine pe fondul creșterii constante a numărului de portări și dezvoltării unor servicii adiacente inovative, dar și datorită recomandării Comitetului pentru comunicații electronice (ECC) din cadrul Conferinței Europene a Administrațiilor de Poștă și Telecomunicații (CEPT)", notează arbitrul telecom.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218