REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ANCOM propune menținerea tarifelor în rețelele de telefonie fixe și mobile

ANCOM propune menținerea tarifelor în rețelele de telefonie fixe și mobile

Replica API 8 iunie 2017 | 00:00 295

Operatorii de telefonie fixă identificați în România, cu putere semnificativă de piață, trebuie să practice tarife pentru apelurile la puncte fixe de maximum 0,14 eurocenți/minut (fără TVA), în timp ce în cazul serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în rețelele publice de telefonie, tariful nu trebuie să depășească 0,96 eurocenți/minut (fără TVA), menționează Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) într-un set de măsuri, publicat marți spre consultare publică, scrie agerpres.ro.

'Ca urmare a analizei realizate pe piața serviciilor de terminare a apelurilor la puncte fixe în rețelele publice de telefonie, Autoritatea identifică 35 de piețe relevante corespunzătoare rețelelor fixe individuale ale operatorilor activi la data de 30.04.2017 și propune menținerea sau, acolo unde este cazul, impunerea obligațiilor adecvate, în concordanță cu problemele concurențiale identificate, în sarcina tuturor celor 35 de operatori identificați cu putere semnificativă pe aceste piețe. Acestea sunt: obligația de transparență, obligația de nediscriminare, obligația de control al tarifelor și fundamentare a acestora în funcție de costuri (inclusiv menținerea simetriei tarifelor de terminare) și, respectiv, obligația de a permite accesul și utilizarea unor elemente specifice ale rețelei și a infrastructurii asociate', notează Autoritatea.

Astfel, toți cei 35 de operatori de telefonie fixă identificați cu putere semnificativă de piață trebuie să practice tarife ce nu pot depăși pragul de 0,14 eurocenți/minut, fără TVA, valabil de la data de 1 aprilie 2014. Lista operatorilor de telefonie fixă cărora li se vor aplica măsurile de reglementare propuse cuprinde societăți precum Digital Cable Systems, Euroweb România, Ines Group, RCS&RDS, Orange România, Telekom Mobile Communications, Telekom România Communications, Vodafone România sau Societatea Națională de Radiocomunicații — SNR și poate fi consultată pe pagina de Internet a ANCOM.

Potrivit sursei citate, în ceea ce privește serviciile de terminare a apelurilor la puncte mobile în rețelele publice de telefonie, ANCOM a identificat cinci operatori cu putere semnificativă pe fiecare din cele cinci piețe relevante identificate: Lycamobile S.R.L. (în calitate de operator de rețele mobile virtuale 'complet'), Orange România S.A., RCS & RDS S.A., Telekom Romania Mobile Communications S.A, respectiv Vodafone Romania S.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614