REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Andreea Cosma a izbucnit la PÎCCJ, în scandalul arestării lui Onea și Negulescu: Nu au imunitate!

Andreea Cosma a izbucnit la PÎCCJ, în scandalul arestării lui Onea și Negulescu: Nu au imunitate!

Replica API 15 ianuarie 2019 | 00:21 506

Andreea Cosma

Andreea Cosma s-a prezentat la Parchetul General, pentru a depune o plângere împotriva procurorilor de la DNA Ploiești,care au întocmit rechizitoriul în dosarul în care a fost condamnată în primă instanță. Cosma spune, în privința cererii de arestare pentru Onea și Negulescu,că CSM știe faptele lor.

„Nu pot să spun eu ce aviz a dat CSM, dar pot să spun două lucruri: nu au imunitate, deci sunt cetățeni care au același drepturi ca noi toți și sunt toți egali, cum li s-a cerut la politicieni și oameni de afaceri și la oameni simpli arestarea, și ei beneficiază de același tratament. În cazul Alinei Bica, doamna Kovesi s-a prezentat personal la CSM să ceară avizul de arestare și a durat o oră. Bănuiesc că și CSM știe cum știe toată țara ce s-a întâmplat cu acești procurori”, a declarat Andreea Cosma, la sediul Parchetului General.

Cosma a mai precizat că s-a prezentat la sediul Parchetului General pentru a depune o plângere, la Secția de anchetare a magistraților, împotriva a trei procurori de la DNA Ploiești, conform Mediafax.

„Am făcut altă plângere penală, în care am calitatea de persoană vătămată împotriva a trei procurori care au contribuit la întocmirea rechizitoriului meu, cu care mă judec la Înalta Curte, și a experților care au calculat prejudiciul. Savu Alfred, Lucian Onea și Mircea Negulescu, plus doi experți”, a mai spus Andreea Cosma.

Este vorba despre rechizitoriul din dosarul Ciuperceasca. Andreea Cosma a fost condamnată, în 4 decembrie 2018, de instanţa supremă, la o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul „Ciuperceasca”. DNA Ploieşti a trimis-o în judecată pentru fapte comise în 2015, când Cosma era notar, iar decizia nu e definitivă.

Deputatul a fost trimis în judecată, de către DNA Ploieşti, în anul 2015, în dosarul privind vânzarea la preţuri subevaluate a unor terenuri din subordinea cazărmii Ciuperceasca, ce a intrat în activul Parcului Industrial Plopeni, după schimbul de terenuri cu MApN. În acelaşi dosar, au mai fost deferiţi justiţiei fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Florin Anghelc şi un fost director al Parcului Industrial Plopeni.

DNA a precizat, la acel moment, că Andrea Cosma, notar public la momentul comiterii faptelor, ar fi înstrăinat mai multe imobile din cadrul Ciuperceasca, fără a respecta dispoziţiile legale privind achiziţiile.

Citește și: Klaus Iohannis UIMEȘTE după discuția cu Jean - Claude Juncker - Șeful statului mizează pe competența Guvernului Dăncilă

Procurorii susţin că vânzarea terenurilor la un preţ cu mult sub valoarea lor reală a fost făcută de Dănuţ Cornea la îndemnul preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova de la acea dată, Florin Serghei Anghel, care, depăşindu-şi competenţele legale, a emis o procură autentificată prin care Cornea era împuternicit să vândă integral activul ”Cazarma 1375 - Ciuperceasca” către toate persoanele, prin negociere, cu precizarea unei valori minime care însă nu fusese stabilită printr-un raport de evaluare întocmit în vederea vânzării, aşa cum era prevăzut în procedurile legale.

Conform anchetatorilor, în derularea acestor tranzacţii cei doi au fost ajutaţi de către notarul Andreea Cosma, fiica lui Mircea Cosma, care a deţinut funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova atât înainte de mandatul lui Florin Anghel, dar şi după încheierea mandatului acestuia, în 2008.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Parul este inroshit si buzele sunt umflate ca sa aiba mai mult spor?
7
0
Un lacheu flausat!Ajunge el si jos sa vezi atunci!
0
5
Andreea draga e cu paradeala la toate orificiile nebuno care esti ! Vai de tine !!! Degeaba ti-ai umflat buzele ! Muie dragnea, muie pesede !!!
10
0
Uitati-va cine a ajuns sa conduca RO si noi stam ca prostii si ne uitam la ei in loc sa-i luam cu parul sa se ascunda singuri in puscarie de firia poporului! Toate corvetele lu DRACnea fac stiptiss in parlamentul RO si toti borfasii stransi ciorchine in jurul lui fac LEGI doar pentru HOTI. Si mai avem si un IMN..si nu ne DETEPTAM DE LOC! Tot adormiti suntem si-i lasam pe toti golanii sa ne scuipe-n obraz! Ne uitam cum ne fura banii din Buget, cum ii impart HOTII intre ei si...TACEM. Pana cand!
13
2
iote ca mai sunt si sandilai care ,, le place escroacili si iiubeste politicienii bulangii,,
7
0
lindicul andreei ! e prea desteapta pt voi , va fi razboi in justitie !
3
14
Parasuta asta, botoxata asta trebuie sa fie la puscarie cu taica-sau, cu frate-sau cu tot, nu in parlament. Panarama asta ne reprezinta, voteaza legi pentru noi ?!
17
2
O prostituatele,tavalita de toti,urita cu spume,si -a facut curu terfelita,CA sa ajunga in parlament,si acum vrea bani si de la Negulescu?hahalera
14
1
Legea raspunderii magistratilor trebuie
11
2
Andreea cosma are imunitate.Dupa ce o tavaleste un fotbalist sanatos isi alege un alt fotbalist sanatos.Asa a ajuns sa fie calarita de un pustan
15
5
botoxata asta trebuie sa ajunga la puscarie la fel si frasu si tasu .familie de excroci .
16
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614