REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Andreea Răducan: Larisa Iordache va putea fi alături de noi la Campionatul Mondial din toamnă

Andreea Răducan: Larisa Iordache va putea fi alături de noi la Campionatul Mondial din toamnă

Replica API 26 aprilie 2019 | 00:00 291

Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică, Andreea Răducan, a declarat, joi, că sportiva Larisa Iordache a primit avizul medicului care a operat-o la tendon pentru a practica sport de performanţă şi că este încrezătoare în ceea ce priveşte participarea acesteia la Campionatele Mondiale din toamna acestui an.

"Am avut o întâlnire cu Larisa curând. În primul rând mental se simte foarte bine există dorinţa de a reveni în competiţie ceea ce pe noi ne bucură foarte mult. Am avut o discuţie şi cu cei de la comitetul olimpic care salută această revenire a Larisei şi efortul nostru de a o aduce în sânul echipei noastre. E o componentă de care noi am avea mare nevoie. Sper să fie totul în regulă din punct de vedere al sănătăţii. Medicul care a realizat intervenţia chirurgicală la Viena spune că tendonul arată foarte bine, e nevoie într-adevăr de răbdare şi de o recuperare corectă, dar ea poate să practice sport de înaltă performanţă fără nicio problemă. Pentru mine sunt semnele cele mai clare că putem merge în continuare cu gândul că Larisa va putea fi alături de noi la Campionatul Mondial din toamnă", a declarat Răducan.

Întrebată dacă Larisa Iordache are puterea de a reveni la forma care a consacrat-o, Andreea Răducan s-a arătat încrezătoare, spunând că în aceeaşi situaţie s-a aflat şi Sandra Izbaşa.

"O avem ca exemplu pe Sandra Izbaşa, care a avut o intervenţie chirurgicală la tendon şi care a revenit şi a devenit campioană olimpică, deci nu cred că există nicio problemă din acest punct de vedere. Eu am mare încredere şi sper să scape şi ea de acest ghinion. Pentru că la toate competiţiile majore la care a participat a fost urmărită de un soi de ghinion ceea ce mi-aş dori să nu se mai întâmple. Este un sportiv foarte talentat, are o dorinţă mare de a reveni în competiţii. Sunt sportivi care au născut şi au revenit în competiţie şi da se poate să ajungă din nou la un nivel de mare performanţă şi sper eu să se şi întâmple acest lucru", a declarat Răducan pentru AGERPRES.

Oficialul FRG are încredere că în cazul în care echipa României nu va putea să se califice la Jocurile Olimpice, gimnastica românească va fi totuşi reprezentată la individual: "Dacă nu se va reuşi calificarea cu echipa, ceea ce ar fi un mare păcat şi vorbesc acum despre fete, pentru că la băieţi este mai dificil, gimnastica masculină a evoluat mult mai rapid decât la fete, sunt convinsă că vom avea reprezentanţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Este nefiresc, şi gândesc acum ca fost sportiv, să îmi anuleze cineva orice şansă să pot ajunge la o competiţie importantă, motiv pentru care nu am să fac nicio declaraţie cum că totul este terminat şi că nu se vor putea califica. Nu ai voie să ai o astfel de mentalitate şi îmi doresc ca şi sportivii noştri să gândească aşa şi să priceapă că nu pot să prezinţi la concurs altceva decât pregăteşti la antrenament. Ori cheia succesului este munca constantă în sala de antrenament".

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218