REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° ConstanÈ›a Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° ConstanÈ›a Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Andreescu: Chiar dacă şcoala din Saraiu nu are autorizaţie de funcţionare, nu o putem închide

Andreescu: Chiar dacă şcoala din Saraiu nu are autorizaţie de funcţionare, nu o putem închide

Replica API 11 februarie 2012 | 00:00 313

Copiii învaţă într-o ruină, fără grup sanitar şi căldură

Copiii învaţă într-o ruină, fără grup sanitar şi căldură

Supărare în rândul părinţilor din Saraiu! Aceştia se plâng de condiţiile în care copiii sunt obligaţi să înveţe. Unitatea de învăţământ din localitate nu este dotată cu grup sanitar, elevii fiind nevoiţi să apeleze la unul improvizat, situat în curtea şcolii, care nu a mai fost vidanjat de ani buni. Mai mult decât atât, pereţii sunt plini de mucegai, căldura lipseşte cu desăvârşire, motiv pentru care respectiva şcoală nu are autorizaţie de funcţionare.

În cursul anului 2011, a fost repartizat un buget de 7 miliarde de lei vechi pentru respectiva unitate, 5 miliarde de lei reprezentând salariile cadrelor didactice şi 2 rămânând pentru cheltuieli cu utilităţile şi renovări. După cum arată clădirea, nu există vreun semn că banii ar fi fost utilizaţi pentru reabilitări. Totuşi, pentru a mai "lumina" puţin "faţa" şcolii, edilul din Saraiu, Vasile Băjan, s-a apucat să înlocuiască gardul. Dar nu oricum, ci turnând unul din beton, acum, în miez de iarnă, construcţie care cu siguranţă nu va rezista. Contactată telefonic, directoarea unităţii şcolare din Saraiu, Rodica Boitan, nu a putut să spună ce s-a întâmplat cu banii repartizaţi anul trecut. "Da, am primit în 2011 un buget de 7 miliarde, dintre care 5 au fost pentru cadrele didactice. Cu restul nu ştiu ce s-a făcut, nu mi s-a adus la cunoştinţă nici până în ziua de azi, cert este că nu au intrat în şcoală. Aici nu s-a renovat nimic", a declarat Rodica Boitan.

Nu este caz singular

Situaţia nu este una străină pentru conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, care susţine că nu este singura unitate de învăţământ aflată în asemenea stare, dar că toate necesită timp pentru rezolvare. "Şcoala din Saraiu are grupul sanitar în curte, nu este singura aflată în această situaţie, iar autorizaţia de funcţionare este dată de condiţiile pe care le oferă unitatea. O avem în evidenţă, dar avem nevoie de timp pentru a remedia problemele şi de susţinere din partea Consiliului Local. Chiar dacă şcoala din Saraiu nu are autorizaţie de funcţionare, nu o putem închide, pentru că este nevoie de şcoală şi acolo", a declarat, pentru "Replica", Aliss Andreescu, inspectorul şcolar general din cadrul ISJ Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369