REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Andrei Baciu se delimitează de Vlad Voiculescu în scandalul raportărilor greșite

Andrei Baciu se delimitează de Vlad Voiculescu în scandalul raportărilor greșite

Replica API 19 aprilie 2021 | 00:00 919

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a reclamat, din nou, raportarea greşită a deceselor de coronavirus, dând exemple Spitalul Colentina şi Spitalul ROL 2 din curtea Institutului Ana Aslan. Pe de altă parte, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, susține că nu înțelege cum ar putea să se întâmple așa ceva.

Andrei Baciu

„Nu pot să-mi dau seama cum ar putea să fie aceste lucruri fezabile (n.r.: număr de morți Covid-19 greșit raportat), dar foarte bine: să vină o comisie și să analizeze. Nu știu să vă spun în cât timp această comisie ar putea oferi un rezultat, o concluzie. Trebuie să proceseze toate datele.

Important este ca tot tot acest grup de lucru să vină cu o analiză serioasă, fără dubii, astfel încât lucrurile să fie clare pentru absolut oricine. E important să depășim și această etapă și să mergem înainte pentru că nu s-a terminat această situație neplăcută. Vedem un număr mare de cazuri. Sigur, trendul a început să scadă...”, a spus Andrei Baciu, la postul Digi24, citează stiripesurse.ro.

Întrebat dacă scandalul raportărilor deceselor aduce o notă negativă asupra gestionării pandemiei, Andrei Baciu a răspuns:

„Aduce asupra percepției în general. Nu face lucrurile mai ușoare o percepție care este afectată de diverse dubii sau informații care ar putea să fie înșelătoare. Pe de altă parte riscul cel mai mare ar fi o scădere a interesului pentru vaccinare”, a conchis Andrei Baciu, la postul Digi24.

Ministerul Apărării a transmis că toate decesele au fost centralizate şi raportate în conformitate cu prevederile legale în vigoare (mai multe aici). De asemenea, și Spitalul Colentina se delimitează de declarațiile fostului ministru, susținând că raportările au fost corecte (mai multe aici).

"Toate aceste baze de date sunt gestionate, desenate, arhitectura sistemului, platforma în sine este gestionată de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Date care nu pot fi modificate. A spus-o de curând şi STS într-un comunicat oficial. Inclusiv la nivelul platformei de vaccinare putem să vedem că nu a existat niciun fel de breşă de securitate şi nu poate oricine să intre şi să facă ce doreşte pe acea platformă. Standardul de calitate pe toate aceste platforme gestionate de către STS este cel mai înalt. (...) Mie îmi este dificil şi teoretic să vă spun cum în această platformă cineva ar putea să facă aceste chestiuni. Nu pot să îmi dau seama cum tehnic ar putea să fie aceste lucruri fezabile, dar foarte bine să vină o comisie şi să analizeze", a arătat secretarul de stat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102