REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Andrei Stoica şi-a apărat cu succes titlul mondial la Superkombat, în Constanţa

Andrei Stoica şi-a apărat cu succes titlul mondial la Superkombat, în Constanţa

Replica API 22 iunie 2014 | 00:00 109

Eveniment transmis în aproximativ 90 de ţări

Eveniment transmis în aproximativ 90 de ţări

Lacrimi şi sudoare, pumni şi picioare, lovituri dintre cele mai dure. Toate acestea au avut loc sâmbătă seară, la Sala Sporturilor, unde gala de excepţie Superkombat a reunit 14 luptători, din opt ţări, şase dintre aceştia fiind români şi constănţeanul Alin Mincu, care s-a făcut remarcat printr-un debut memorabil. Mincu l-a doborât prin KO pe ploieşteanul Mihai Vicenţiu.

La categoria semigrea Super Fight (-81 kg), Ciprian Şchiopu l-a demolat, în primul meci, pe Daniel Lazăr, în runda 3. În semifinala 1, la categoria cruiser (-92 kg), Michael Terrill, din Marea Britanie, l-a învins pe olandezul Patrick Van Rees, iar, în semifinala 2, românul Cristian Ristea a fost învins de Moises Baute, din Spania. Faţă în faţă în marea finală, Terrill a fost năucit de Baute, fiind nevoit să abandoneze în repriza a 3-a, datorită loviturilor multiple primite la ficat.

La categoria grea (+96 kg), D'Angelo Marshall, din Curacao, a întâmpinat aşteptările şi l-a trimis în nenumărate rânduri în lumea viselor pe belgianul Thomas Vaneste. La aceeaşi categorie, Dorin Robert, care s-a antrenat cu "Moartea din Carpaţi", Cătălin Moroşanu, a dat de pământ cu georgianul Shota Dolidze.

La categoria uşoară (-63,5 kg), însă, Cristian Spetcu nu a reuşit să îl doboare pe olandezul Paul Jansen. Viteza, faptul că era cu un cap mai mic decât adversarul şi entuziasmul său nu l-au ajutat pe reprezentantul echipei lui Ciprian Sora, care a fost învins la puncte de olandez.

Momentul apoteotic l-a reprezentat marea finală, disputată pentru titlul mondial Superkombat - categoria super cruiser (-95 kg), între Andrei Stoica şi Ali Cenik, din Turcia. Susţinut intens de public, Stoica a oferit un meci de excepţie şi păstrarea titlului mondial nu a reprezentat o surpriză pentru nimeni. Stoica a dominat toate cele trei reprize şi rare au fost momentele în care românul i-a permis lui Cenik să-şi adune gândurile. În faţa consulului Turciei, Ali Bozkaliscan, prezent la eveniment, Stoica a ridicat din nou centura titlului mondial.

Aproximativ 500 de persoane au participat, sâmbătă, la programul celui de-al treilea World Grand Prix al anului în circuitul Superkombat.

Evenimentul a fost transmis în aproximativ 90 de ţări de pe 5 continente, a programat opt meciuri, trei dintre ele contând pentru turneul circuitului mondial la categoria cruiser.

Gala de la Constanţa s-a bucurat şi de sprijinul Asociaţiei Litoral - Delta Dunării (ALDD), al cărei preşedinte, Corina Martin, a fost prezentă la eveniment, are ca scop şi promovarea litoralului românesc în străinătate, făcând parte dintr-o campanie pusă la cale de Superkombat şi ALDD pentru această vară.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218