REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Andrei Tănase, președintele AEC, a predat ștafeta! Iată cine i-a luat locul

Andrei Tănase, președintele AEC, a predat ștafeta! Iată cine i-a luat locul

Replica API 23 februarie 2020 | 14:35 654

Președintele Asociației Elevilor din Constanța, Andrei Mihai Tănase, a transmis sâmbătă, 22 februarie, printr-un mesaj pe Facebook faptul că și-a predat funcția către o tânără, Sabina Spătariu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național de Arte “Regina Maria”.

În cadrul ședinței Adunării Generale de sâmbătă, 22 februarie, membrii AEC și-au ales un nou președinte și anume, o tânără o tânără pe nume Sabina Spătariu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național de Arte “Regina Maria”, vicepresedinte din martie 2019. Aceasta este al cincilea președinte al AEC. Președintele Asociației Elevilor din Constanța, Andrei Mihai Tănase, a transmis sâmbătă, 22 februarie, printr-un mesaj pe Facebook faptul că și-a predat funcția către prima femeie președinte a organizației. Pe lângă acest fapt, Andrei a ținut să transmită un mesaj, după cele două mandate de președinte pe care le-a avut în AEC. „Astăzi se încheie în viața mea o etapă importantă. După doi ani dedicați în întregime Asociației Elevilor din Constanța, din perspectiva de președinte al ei, astăzi m-am așezat nu la prezidiu, cum obișnuiam să o fac, ci m-am întors în sală. În acești doi ani, cu bune, cu rele, cu certuri, cu victorii, cu o spirală de sentimente care păreau să nu se mai oprească, mi-am dedicat tot timpul pentru elevii pe care i-am reprezentat. Regretele există, pentru că nu am reușit să obțin tot ce mi-am propus să obțin, dar nici satisfacțiile nu sunt mai puține. Am reușit, în acești doi ani, să pun bazele a multe demersuri, poate cel mai semnificativ fiind cel privind transportul elevilor, la nivel național. Dacă în 2018, nimeni nu vorbea despre acest subiect, 2 ani mai târziu toate structurile de reprezentare a elevilor militează pentru rezolvarea acestei probleme. Mii kilometri parcurși cu trenul, sute de ore de scris documente, limite depășite, proteste, lucruri pe care nu aș fi crezut vreodată că le voi face, asta a însemnat această experiență pentru mine. Dacă aș putea repeta totul, aș face-o fără ezitare. Fără AEC nu eram nicidecum cine sunt acum. Copilul de 13 ani care în 2016 pășea tiptil spre sala de interviuri, astăzi lasă asociația pe mâinile unei noi generații de elevi reprezentanți” a transmis Andrei Mihai Tănase.

Tot acesta a mai menționat faptul că are toată încrederea în înlocuitoarea sa. „Am încredere deplină că ai mei colegi vor milita cu aceeași încredere, dedicare și profesionalism pentru scopul AEC: O școală mai bună pentru fiecare elev! Astăzi am predat însemnul AEC către colega mea pentru care cuvintele nu îmi pot acoperi respectul. Mi-a fost alături timp de un an întreg ca vicepreședinte, iar experiența și dragostea pentru AEC și pentru reprezentare sunt sigur că o vor ajuta să ducă mai departe vârful de lance în schimbarea sistemului de învățământ” a mai adăugat acesta.

În momentul de față, toți liderii asociației sunt femei, iar Sabina devine prima femeie președinte a organizației. De reamintit este faptul că Asociația Elevilor apără și reprezintă interesele elevilor de 7 ani. Datorită acestor tineri, mii de copii au primit burse sociale și de merit, manuale școlare, dreptul de a fi reprezentați mai bine în licee, transport gratuit sau decontat și multe altele.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da, exprimarea cu prima femeie presedinte si toti liderii asociatiei sunt femei nu e potrivita.Aici e vorba de o asociatie a elevilor, in calitatea asta s-a ales un presedinte. Era corecta exprimarea : o colega, o eleva.Daca Tanase si in lucrarea de la bacalaureat se exprima asa, tragem concluzia ca doar de presedinte e bun.
0
0
Prima femeie presedinte?la 17 ani?
0
0
Succes in continuare!!!!
2
1
incercati sa va preocupati de scoala, lasati oportunismul dupa functii, de la varsta asta.
6
1
Pe umarul tau. Emotionant!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614