REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Andrian Mihei își cerșește pensia specială la Curtea Supremă

Andrian Mihei își cerșește pensia specială la Curtea Supremă

Replica API 29 ianuarie 2022 | 00:25 2908

Și Andrian Sirojea Mihei, membru în Parlamentul României în mandatul 2004-2008 cere judecătorilor anularea ordinului prin care s-a decis retragerea pensiei speciale și obligarea Camerei Deputaților, respectiv Secretariatul Camerei, la repunerea în plată a acestei indemnizații, începând cu data de 27.02.2021 până la zi. Dosarul este făcut ping pong de la o instanță la alta, așa că speța ajunge la Curtea Supremă.

Andrian Mihei

Inițial, dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Constanța însă magistrații de aici au declinat competența judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța. Numai că, și magistrații de aici au decis joi, 27 ianuarie, că nu intră în competența lor soluționarea cauzei. S-a constatat ivit conflictul negativ de competenţă, iar judecata cauzei a fost suspendată, dosarul fiind înaintat înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia contencios administrativ şi fiscal pentru soluţionarea conflictului.

Cu ce se mai ocupă Mihei

Având în vedere că a avut un singur mandat în Parlamentul României, Mihei primea pensie de 2000 de lei. Pentru unii, o căruță de bani, pentru alții o nimic toată. Însă, înțelegem setea de luptă a fostului șef de la ANR. Nu știm cu ce se ocupă în prezent, cert este că în afaceri nu mai activează. Recent, și-a dizolvat societatea Carmar Shipping SRl, pe care o deținea împreună cu soția sa. Alte firme lichidate de Mihei sunt Promex SRL, Beauty Note SRL, ce se ocupa cu produsele cosmetice și de parfumerie, dar și Mihei Shipping and Trade SRL. Societatea European Cooperation SRL, unde Mihei e asociat cu grecul Spyridakis Dimitrios, este și ea la un pas de faliment. Anul trecut nu a avut profit și a avut datorii de 1,7 milioane de lei.

Politic, Mihei a debutat în politică în anul 2004, ca membru al PUR, devenit ulterior PC, partidul fiind înfiinţat de Dan Voiculescu, şi a candidat pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa. Tot în 2004 a obținut mandatul de deputat din partea Uniunii PSD+PC. În septembrie 2006 a părăsit PC-ul și tot atunci a devenit membru PNL. Potrivit unor surse, Mihei s-ar fi retras din viața politică.

La ANR, a devenit director în 2013. Fostul deputat a preluat funcţia de la Mihai Şagău, care la rândul sau l-a înlocuit pe Constantin Matei, succesorul fostului director Olteanu. A rezistat pe funcție câteva luni, fiind demis de ministrul Transporturilor de la acea dată și înlocuit cu Liviu Cazan. La acea vreme, vocile din ANR spuneau că Mihei a fost pus pe liber după ce s-a opus față de preluarea registrului maritim internațional al României de către un SRL german, în baza unui contract cu cântec.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
o potaie de om, ya dat tasu 3 vapoare le facut praf, fugise in canada, la tom beron cu el
5
0
In afara de faptul ca e mason, in rest e zero barat !
6
0
Olea a ajuns o zdreanta ca si Mona nu-i mai baga nimeni in seama La tomberon co ei
7
0
l-au ajuns blestemele ptr spaga care o cerea cind avea firma de crewing si nici nu rezolva ceva ,uitase ca si el a fost navigator.
8
0
altul pentru banii astia a muncit din greu o viata!
17
2
Mai pporkuule chiar nu iti e rusine !?
25
4
II place sa faca pe desteptul Cand a candidat la primarie nici nevasta-sa nu a votat cu el. A iesit din politica asa cum a intrat, pe blat!
26
4
Bai frate da seamana cu ala de la capitania Jurilovca ! Ala care se lauda pe aici ca putea sa il dea afara pe Olea.
57
2
Un mare hapsan cu aere
29
6
boschetar in devenire
28
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614