REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Andronescu: Există varianta ca primul semestru al anului şcolar să se încheie înainte de sărbătorile de iarnă

Andronescu: Există varianta ca primul semestru al anului şcolar să se încheie înainte de sărbătorile de iarnă

Replica API 12 februarie 2019 | 00:00 169

Ecaterina Andronescu

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat marţi că există varianta ca primul semestru al anului şcolar să se încheie înainte de sărbătorile de iarnă, dar fără micşorarea vacanţei.

"Nu vreau niciodată, prin nicio măsură pe care o voi lua, să bulversez sistemul de învăţământ, dar aş vrea să nu mai creăm probleme acestui sistem, iar ceea ce a fost în acest an (...), vacanţa de iarnă începe în 21 decembrie, se termină în 11 sau 12 ianuarie, deci trei săptămâni de vacanţă, două săptămâni de şcoală şi pe urmă iar vacanţă. Dacă reuşim să găsim o formulă să nu micşorăm vacanţele şi să încheiem semestrul înainte de vacanţă de iarnă, atunci probabil asta ar trebui să facem", a afirmat Andronescu la Parlament, după dezbaterile din Comisiile reunite de buget-finanţe pe tema bugetului alocat ministerului în anul 2019.

Întrebată dacă încheierea primului semestru al anului şcolar înaintea sărbătorilor de iarnă este o variantă, ministrul a răspuns: "Da, dar fără să micşorăm vacanţa".

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fiecare individ care vine la minister are idei colorate de reforma. Asa a ajuns invatamantul o problema de ineficienta.
0
0
nu tu niciodata nu ai avut intentia sa bulversezi sistemul de invatamant da asta ai facut de cand te stim si asta vei face si in continuare ca altceva nu stii
0
0
ce inseamna sa te umilesti ptr niste nenorociti de bani si ptr faima- daca invatamantul romanesc este in regres, principalul vinovat este abramburica- si totusi, in mintea ei bolnava, continua sa distruga ce a mai ramas in picioare. Gandesc, nu cunosc, daca ar fi avut copii- cu totul ar fi stat gandirea ei
0
0
O tampenie marca Andronescu. "Semestrele" cucoanei asteia sunt grav dezechilibrate, respectiv 14 vs 21 saptamani. In primul sem se pune presiune prea mare pe elevi in graba evaluarii lor, in vreme ce sem al II-lea este mult prea lejer sub acest aspect. Asta doar asa, la prima vedere... Sper sa primesca o replica pe masura din partea profesorilor si asociatiei parintilor... care sa se opuna secretiei cerebrale a Abramburicai...
2
0
Cucoana asta stie ce inseamna semestru? Sa consulte dex-ul limbii romane si sa invete sa numere din septembrie pana in decembrie,pana la vacanta de iarna, cum spune chiar ea.Si daca la numaratoare ii ies 6 luni,propunem schimbarea si a calendarului , ca e cam vechi, nu?!!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367