REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Angajat al Spitalului Hârşova, TREZIT de un ZGOMOT: „Era un bărbat în uşă şi lumina cu telefonul! Nu am mişcat…”

Angajat al Spitalului Hârşova, TREZIT de un ZGOMOT: „Era un bărbat în uşă şi lumina cu telefonul! Nu am mişcat…”

Replica API 9 noiembrie 2017 | 00:00 373

Spargere ca-n filme! Victima, nevoită să stea nemişcată

Spargere ca-n filme! Victima, nevoită să stea nemişcată

Ancheta a scos la iveală detalii desprinse parcă dintr-un scenariu de film. Este vorba despre un minor din Hârșova, care acum își așteaptă condamnarea definitivă. Acesta a pătruns în casa unui angajat al Spitalului Orășenesc Hârșova, a închis ușa camerei în care acesta dormea, după care, cu ajutorul luminii de la telefon, a căutat lucruri de valoare. A luat un laptop și a fugit. În tot acest timp, victima, auzind că e cineva în casă, se prefăcea că dormea pentru a scăpa cu viață, atât ea cât și fiica ei. Ce este interesant se leagă de faptul că suspectul a fost prins în timp ce se afla chiar în fața sediului Poliției din Hârșova.

Sinan Sapas are 15 ani și Judecătoria Hârșova i-a aplicat măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii pe o perioadă de 6 luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Constanţa pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. În plus, el trebuie să participe la cursurile şcolare (este elev la Liceul din Hârșova) și să nu se apropie și să nu comunice cu persoana vătămată, domiciliată în oraş Hârşova.

Decizia nu este definitivă, urmând a se judeca, cel mai probabil, apelul. Acesta se află în grija bunicii paterne și se pare că nu are o conduită tocmai normală. Spre exemplu, mai este cercetat într-un dosar, pentru mai multe furturi din societăți. A fost înregistrat la Judecătoria Medgidia, pe 28.02.2017, alături de el fiind trimiși în judecată și Viorel Iordache, Ali Fernando și Asan Prună, printre părțile civile constituite fiind și Sc Karma Fish Srl Hârșova.

Pronunțarea a fost stabilită pentru data de 8.11.2017. Însă, revenind la dosarul în care își așteaptă condamnarea definitivă, precizăm că este vorba despre un furt din locuință. Astfel, s-a întâlnit cu un amic, s-a plimbat prin Hârșova, apoi a mers acasă și a mâncat, după care a plecat în parcul din localitate. Acolo i-a venit ideea să fure ceva.

A decis să meargă pe strada Carsium, acolo unde știa că locuiește o angajată a Spitalului Orășenesc Hârșova, pe care o cunoștea și spera să nu fie acasă. A sărit gardul (poarta era încuiată) după care, surpriză!, ușa de la intrare în casă era neasigurată. A intrat și a început să luminze cu telefonul. A zărit că proprietarul este la domiciliu și că doarme într-o cameră. A închis ușa la dormitor și a plecat încet să cerceteze și celelalte camere. A văzut un laptop Assus, l-a luat și a plecat. A sărit gardul spre un imobil nelocuit (al unchiului său) și a ascuns bunul sustras acolo, după care a mers acasă la el și s-a culcat.

Victima știa că sunt hoți în casă, dar simula somnul pentru... a scăpa cu viață atât ea cât și fiica sa!

Pe 19 noiembrie s-a trezit în jurul orei 9.00, după care și-a contactat un amic, Șișco, și pe vărul său Chemai, pe care i-a întrebat dacă au un încărcător pentru un laptop Assus, fără a le spune că a furat. În aceeași zi, în jurul orei 13.00, suspectul se afla chiar în fața sediului Poliției, cu un rucsac în spate, moment în care a fost invitat înăuntru.

Atunci a fost depistat bunul reclamat ca fiind sustras. Reîntorcându-ne la momentul în care Sinan a pătruns în casa angajatei din cadrul Spitalului Hârșova, aceasta a declarat că a simțit când persoane necunoscute au pătruns în locuință. Ea a spus că, în jurul orei 22.00, a mers la culcare cu fiica sa minoră, iar în jurul orei 00:30 a fost trezită de zgomotul produs de deschiderea ușii de acces în dormitorul unde dormea.

A observat o persoană de sex masculin ce lumina cu ecranul telefonului în cameră, însă, de frică, nu a făcut nici un gest, simulând somnul. Cei doi au părăsit locuința în scurt timp, persoana vătămată ieșind în urma lor pentru a încuia ușa de acces în locuință, fiind urmată de către fiica sa. Cei doi au părăsit curtea imobilului, prin escaladarea gardului împrejmuitor. Ulterior, a observat lipsa laptopului abia în jurul orei 4.00, sunând la Poliție!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La noi in oras va fii din ce in ce mai dezastru!! Nu se ia masuri asupra lor daia ei sunt incurajati sa faca fapte de genul! Politia noastra nu se impune asupra lor ! La noi in oras trebuia adusi politai din alte zone!! Sa faca putina disciplina!!
1
0
Maine poimaine o sa ne trezit k ne da una in cap pe str si murim....la mititica cu el ...sunt prea multi romi la noi in oras iti e si frica sa iesi din casa
1
0
intrebare intrebatoare.. de ce a asteptat de la 00:30 pana la ora 04:00 sa sune la politie, deabia cand a observat ca i-a disparut laptopul.. in astea 3 ore jumate poate mai intra pe la vreo 2-3 in casa sa le dea in cap.. bravo...
2
0
Boraturi...bune de sapun.
3
0
Grav. De asta in SUA ai dreptul la uzul de arma pentru a te apara in casa ta. La noi se considera in primul rand drepturile infractorilor,victimele sunt date cam la cacat. Ca potential victim,esti silit sa te gandesti ca nu cumva sa ranesti prea tare talharul,ca tot tu vei avea probleme mult mai mari decat el. Cum gloatele de infractori stiu si simt ca sunt protejati,uite la ce puzderie de infractiuni e supusa populatia Romaniei.
5
1
daca ai arma la tine altfel intampini otii
2
0
asa ne trebuie daca politia ii prinde si instanta ii lasa in libertate o sa ajunga si la ei
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218