REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Angajatele "Micului Regat", suspendate din funcţie: copiii erau maltrataţi şi puşi să bea vin, să doarmă de după-amiază

Angajatele "Micului Regat", suspendate din funcţie: copiii erau maltrataţi şi puşi să bea vin, să doarmă de după-amiază

Replica API 3 iunie 2014 | 00:00 257

Incredibil ce se putea întâmpla la un centru educaţional privat!

Incredibil ce se putea întâmpla la un centru educaţional privat!

Caz fără precedent în sistemul educaţional constănţean! Copiii aflaţi în evidenţele Centrului educaţional şi dezvoltare timpurie "Micul Regat" din Constanţa, unde trei angajate au fost filmate în timp ce-i agresau, primeau vin pentru a dormi la prânz, iar când se trezeau li se dădea cafea, afirmă avocatul părinţilor care au reclamat abuzurile. Avocatul Ştefan Roman, cel care îi reprezintă pe părinţii copiiilor maltrataţi de către angajaţii grădiniţei private, a ţinut să precizeze că abuzurile au fost descoperite dintr-o întâmplare.

"Există înregistrări video, surprinse cu camerele de supraveghere ale grădiniţei. Grădiniţa era prevăzută cu un sistem de supraveghere care în mod normal era pornit în fiecare zi până la orele prânzului. Ele erau stinse în timpul cât dormeau copiii. În perioada normală de filmare totul era în regulă, dar în două zile, în toamna anului trecut, sistemul a fost uitat pornit după ora 12.00, iar în acel timp au fost filmate imaginile care au apărut în presă", a declarat avocatul Ştefan Roman. Există şi o serie de înregistrări audio. "Pe înregistrările audio se pot auzi diverse declaraţii, ameninţări cu bătaia făcute de către educatoare, o discuţie între două angajate ale Grădiniţei care se întreabau una pe cealaltă dacă li s-a dat vinul copiilor. Mai există o discuţie privind şi faptul dacă s-a dat sau nu cafea minorilor. Toate acestea reies din probele care au fost depuse la dosar. Imaginile erau accesibile, conform contractului. Părinţii aveau dreptul să vadă imaginile, iar în contract se stipula faptul că se filmează până la ora 12.00. Părinţii puteau să intre on-line să vadă imaginile. În momentul în care camerele au fost uitate pornite peste program, unul din părinţi în mod întâmplător a văzut ce s-a întâmplat acolo. Sunt 60 de copii la acea grădiniţă şi un singur părinte a văzut întâmplător aceste imagini. Vorbim despre trei angajate ale grădiniţei care sunt cercetate penal în momentul de faţă, pentru infracţiunea de purtare abuzivă. S-a solicita schimbarea încadrărilor juridice din purtare abuzivă în cea de rele tratamente aplicate minorului. Plângerea a fost înregistrare în decembrie 2013. Cele trei angajate sunt suspendate din funcţie şi au primit măsura preventivă a controlului judiciar", a afirmat avocatul Ştefan Roman. El a spus că părinţilor copiilor care veneau acasă cu vânătăi după ce erau bătuţi şi bruscaţi de îngrijitoare li se spunea că micuţii s-au lovit singuri.

Vezi şi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218