REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Angajaţi ai Radioului Public căpuşează instituţia prin intermediul a două firme din Mangalia

Angajaţi ai Radioului Public căpuşează instituţia prin intermediul a două firme din Mangalia

Replica API 28 iunie 2013 | 00:00 1258

Când nu chirăie şi ne fac de râs pe la congrese internaţionale,

Când nu chirăie şi ne fac de râs pe la congrese internaţionale,

Scandalul internaţional declanşat de conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), care a trimis două ţaţe să-şi pună poalele în cap şi să chirăie la lucrările Congresului Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor, care a avut loc la Dublin, în perioada 4-7 iunie a.c., a facilitat apariţia unor informaţii foarte interesante despre cum căpuşează Radioul Public chiar persoanele aflate la conducerea acestuia. Una din angajatele SRR care a făcut România de râs la Dublin este administratora unei firme, în timp ce soţul ei patronează o alta, ambele societăţi cu sediul în Mangalia şi partenere de afaceri cu Radioul Public. Vorbim despre Nicoleta Viorica Balaci, de 41 de ani, redactor de ştiri şi PR la Radio România, în acelaşi timp administrator la New Wave Web Development SRL din Mangalia. Potrivit Federaţiei Române a Jurnaliştilor (FRJ) Mediasind, firma din Mangalia derulează contracte cu SRR, angajata Balaci aflându-se astfel într-un grav conflict de interese. Cea de-a doua societate din Mangalia care derulează afaceri cu Radioul Public, potrivit FRJ Mediasind, este Seaside New Media Solutions, deţinută de soţul Nicoletei Viorica Balaci, George Balaci, de 43 de ani, asemenea angajat al SRR şi Ramona Mihaela Dumitru, evident, angajată a Radioului Public.

Ramona Mihaela Dumitru este soţia lui Florin Dumitru, de 33 de ani, redactorul şef al Radio3Net, din cadrul SRR. Iar pentru ca lanţul slăbiciunilor să se încheie frumos, Florin Dumitru este asociatul Nicoletei Viorica Balaci din New Wave Web Development, familiile Balaci şi Dumitru făcând schimb de neveste când e vorba de condus afacerile care căpuşează instituţia la care toţi patru sunt angajaţi. New Wave Web Development şi Seaside New Media au ca domenii de activitate consultanţa în management, respectiv realizare a softului la comandă, au fost înfiinţate în aceeaşi zi de 9 mai 2011 şi au sediul la aceeaşi adresă, în birourile 6, respectiv 7 din cadrul Incubatorului de Afaceri Mangalia. Firmele angajaţilor de la SRR au câte un singur angajat şi rezultate financiare hilare: 2000 lei cifră de afaceri în 2011 şi profit net de 11 lei pentru New Wave Web Development şi 17.000 lei cifră de afaceri şi 36 lei profit pentru Seaside New Media. Firmele din Mangalia care căpuşează Radioul Public nu sunt singurele afaceri ale celor două familii angajate la SRR. Soţii Nicoleta Viorica şi Georgel Balaci deţin şi câte 50% din Genis Succes SRL din Bucureşti, o firmă de intermedieri în comerţul cu ridicata, în care capul familiei este şi administrator. La rândul său, Florin Dumitru, redactorul şef de la Radio 3, este acţionar în cunoscuta televiziune online Happy Fish. Angajata SRR Nicoleta Viorica Balaci, care mai face un ban public cinstit şi prin afacerile personale cu instituţia de stat, a fost trimisă de şeful Radio România la congresul de la Dublin, împreună cu o fostă angajată a societăţii, Cerasela Rădulescu, pentru a sabota prezenţa la eveniment a reprezentanţilor FRJ Mediasind. Şi au făcut-o în stil de mari ţaţe, urlând şi ameninţând cu greva foamei, în faţa a sute de jurnalişti din toată lumea, care au aflat, încă o dată, speriaţi şi scârbiţi, cât de specială e România şi trimişii ei de peste hotare. Ulterior, Ovidiu Miculescu, controversatul şef al SRR, dă dovadă de un caracter duplicitar de toată jena: trimite scuze oficiale, în scris, organizatorilor congresului, care au fost citite în plenul lucrărilor, pentru ca, în paralel, să emită un comunicat de presă prin care protesta împotriva retragerii acreditării chivuţelor Balaci şi Rădulescu.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218