REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Angajați de la Delfinariu, sancționați după ce au înființat o comisie... abuziv

Angajați de la Delfinariu, sancționați după ce au înființat o comisie... abuziv

Cristina BĂRBUCEANU 8 februarie 2023 | 00:00 3997

Directorul-adjunct, contabilul și un angajat de la Serviciul Achiziții, din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, au fost sancționați de directorul Iulian Călin, după ce aceștia ar fi înființat Comisia de Etică. În cadrul comisiei, s-a discutat despre autovehiculul cu care Călin a făcut un accident în Ialomița, anul trecut, subiect destul de controversat la acea vreme. Directorul spune că cei trei au înființat comisia abuziv, doar el având dreptul acesta.

Angajati de la Delfinariu, sanctionati dupa ce au infiintat o comisie... abuzivIulian Călin, directorul Delfinariului

„Asemenea tip de Comisie nu se înființează, nu s-a înființat niciodată și nici nu trebuie înființată”

E literă de lege faptul că cine greșește, trebuie, la un moment dat să și plătească. Nu contează ce funcție are persoana respectivă sau în ce instituție lucrează. Sunt funcționari care fac și ceea ce nu se află în atribuțiile lor de serviciu, din varii motive, și astfel trebuie să dea o explicație mai devreme sau mai târziu. Așa s-a întâmplat și la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, unde 3 angajați, care dețin funcții destul de importante, au înființat o comisie, nefiind în atribuțiile lor acest aspect. Motiv pentru care au fost sancționați. Directorul Iulian Călin. Așadar, acesta a declarat: „La sfârșitul lui octombrie, începutul lui noiembrie 2022, au înființat Comisia de Etică și Disciplină. Era vorba despre prezența unui autovehicul în incintă, dar Comisia nu există. Asemenea tip de comisie nu se înființează, nu s-a înființat niciodată și nici nu trebuie înființată. Nu avea obiect nici numele comisiei, nici modalitatea în care s-a făcut, s-a întocmit. Este vorba despre celebra autoutilitară implicată în accident, care a fost dusă la reparat, a fost adusă înapoi de la service și pentru asta, colegii mei au considerat că trebuie făcută o comisie de constatare a prezenței fizice a autovehiculului”.

Au primit avertisment scris

Mai mult, Iulian Călin a mai precizat că ”după părerea mea, nu s-a respectat regulamentul de organizare și funcționare. A fost o chestie de nerespectare de regulament intern. E un avertisment scris, atâta tot. Avertismentul a fost dat pentru directorul-adjunct, Pintilie Teodora, contabilul, Iordache Elena și un angajat de la Achiziții, Bărbulescu Romeo. Este o sancțiune de ordin intern ce ține de înființarea unei comisii care nu trebuia constituită. Într-o entitate de genul acesta, dreptul de a constitui comisii permanente sau temporare le are numai directorul general; nu altcineva. Asta a fost toată povestea.” Sancțiunea nu a fost drastică și a constat doar într-un avertisment: „Ei au primit doar avertisment scris, e primul, cea mai mică pedeapsă pentru că am considerat că nu s-a cunoscut exact regulamentul, dar, având în vedere funcțiile, trebuiau să fie cunoscute.”, a adăugat directorul.

Angajati de la Delfinariu, sanctionati dupa ce au infiintat o comisie... abuzivDelfinariul Constanța

În mod aproape evident, cei trei angajați nu au fost de acord cu măsurile care s-au luat împotriva lor, și anume sancționarea prin avertisment scris, astfel că au contestat decizia în instanță. Rămâne de văzut care va fi decizia instanței în acest sens, și cui îi va da dreptate.

Autoutilitara implicată în accident, mărul discordiei

Reamintim pe această cale că, în luna octombrie a anului trecut, directorul Iulian Călin a folosit mașina instituției în scopuri personale și a făcut accident cu autovehiculul. Atunci directorul s-a apărat, declarând: „Acuzațiile au fost defăimătoare la adresa mea și a Consiliului Județean. Scopul deplasării mele a fost unul profesional, și a fost făcut în scopul documentării mele în privința managerierii. Fiind sfârșit de săptămână, nu am putut realiza documentele ca foi de parcurs, ordin de parcurs și altele. Nu am folosit bonurile de combustibil repartizate acestui combustibil, alimentarea am făcut-o din surse proprii și toate reparațiile au fost făcute pe banii mei. Accidentul rutier a fost din vina mea, însă s-a încheiat cu o amiabilă.”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nenea asta nu stie unde lucreaza, nici ce functie are. Cum dracu nu completezi foi de parcurs in weekend? Si noaptea daca pleci. Le completezi luni la prima ora, mai dom "derector". Toti, privati, la stat, completam foi de parcurs. Din declaratia dansului se intelege ca cei trei si-au facut treaba si l-au deranjat pe SUPTEM. AFARA CU JAVRELE ASTEA! DOMULE LUPU ALT p***t NU GASEAI? CINE-I TERCHEA BERCHEA ASTA?
0
0
Iulian Calin… un nume?!? Ti-ai tradat parintii, pe frac-tu, partidul si pe Lupu! Pe toti care ti-au dat o paine si te bucuri ca "dai" moca intr-o chelnerița! Si acum ai ajuns sa te plangi de niste angajati in conditiile in care tu esti ala care a gresit de la bun inceput. O adevarata dovada de verticalitate!
2
1
Iulian calin ești un nimeni pus politic și nu poți să gestionezi un așa mare Complex Muzeal.De ce nu ne spui ce sa întâmplat cu puiul de delfin.Nu ai dat nici o știre deoarece ești de vină de moartea puiului de delfin.Calitatea apei unde a născut delfinul a fost foarte îndoielnică.Nu ai lăsat să se facă schimbul de apă și sare la timp.Lasa pe cei competenți sa menegerieze .Ai făcut mult rău acolo .Faci de râs Consiliu Județean.Sa îți fie rușine
1
1
3 persoane cu etica îndoielnică cărora dacă li se va cerceta activitstile în cadrul CMSN ar trebui sa aibă nenumărate cercetări în comisia de etica , inclusiv vânzarea unei mașini a instituției către directorul adjunct sub prețul pieței
0
2
Bilba cand isi plimba psiholoaga porno cu autoutilitara taceati ca rahatu-n iarba, s-a trezit acum corectitudinea in voi
0
1
stai linistit, ca nu mai vezi vreodata functia de director, te-ai lins pe bot, poti sa latri pe la tv si prin presa pana ti se usuca gura, mamelucule.
4
0
Directorul este surprins pentru ca peste tot directori numiti politic isi fac de cap in institutiile pe care le conduc ori aici in cazul lui sau gasit cativa subalterni care sa il intrebe pe el despre abuzuri de parca el ar fi primul sau singurul director de la stat care se comporta ca un patron la institutia pe care o conduce,pentru ca din pacate asta este realitatea,in Romania directori de la stat sau primari se comporta de parca unitatile pe care le conduc ar fi proprietatile lor private.
8
0
Astia sunt oameni pusi de Lupu. Dusmani fata de angajatii (colegii)institutiilor pe care le conduc. Vezi RAJDP. Identic, pui un parvenit de controlor, director la Drumuri. La sfarsitul anului vor zbura de unde au venit.Tic Tac, Tic Tac.
7
0
Pai daca balba a fost hot, inseamna ca asta nu e? sau cum? Atat timp cat minte ca un ordinar ca a fost in interes de serviciu, cand se evidentiaza clar din spusele lui ca e o minciune, tu ii iei apararea? Du-te dracu si tu si el! Asta a fost ca sa ii raspund lui prostul ala de mai jos care crede ca toti de aici sunt angajati la stat si il sustin pe balba? De ce consideri mai imbecilule ca asta e mai bun ca ala, ca sunt amandoi vai de capul lor. Si asa esti si tu. Ca si toti ceilalti care sunteti numiti in functii. Lasati mocangeala si hai la privat langa noi. Nu rezistati nici o saptamana la privat, cretinilor...
5
0
angajatii sa atace in instanta avertismentul si sa ceara directorului daune morale
6
1
Bravo USR!!! FORTZA!!! Fara hoti, fara penali in functii publice! Hai ca v-am fraierit! Si noi suntem la fel, foamea dupa ciolan!
8
3
Domnule director, primul care a gresit sunteti dumneavoastra. Aveati obligatia legala ((Codul Muncii) sa infiintati Comisia de cercetare disciplinara prealabila si sa va prezentati in fata ei. Mai aveati obligatia sa desemnati consilierul de etica si integritate (OSG 600 si Strategia Nationala Anticoruptie). Nu sunteti Dumnezeu.
25
1
Directorul e hotul si tot el striga hotii! Pe el cine il sanctioneaza cand incalca legea?
24
2
Ati sarit repede ca rata la muci pw articol. A venit asta si a inceput sa faca curatenie in serparie... cum vine unu si incepe curatenia cum sclavii angajati sar sa latre. Lqtrati la luna sclavetilor ca se face curatenie.numai merge cu furatu. Ajunge.gata.ca ati furat si ce n a avut delfinariu tu va n gura de hoti de buzunare.ca asta sunteti ba.furati hrana animalelelor furati animale.
17
11
umele unui rah at cu ochi fara nicio competenta, numit politic, care-a facut ce s-a priceput el mai bine, s-a umplut de maron.
19
7
Tipic romanesc, are o funcție Trecătoare, comit infracțiuni fura de stinge, și se crede Dumnezeu, sta în timpul reprezentaților, și se uita cu dispreț la spectatori. Un Gunoie Uman.
22
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218