REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Angajaţi dezamăgiţi: "prima de porc"- o amintire în instituţiile din Constanţa

Angajaţi dezamăgiţi: "prima de porc"- o amintire în instituţiile din Constanţa

Replica API 9 decembrie 2011 | 00:00 104

Încetăţenită ca o adevărată tradiţie timp de zeci de ani, "prima de porc", aşa cum era denumirea populară, aproape că a dispărut până ca şi concept. Pe de o parte, pentru reducerea cheltuielilor bugetare, administraţia centrală a interzis acordarea de prime, sporuri sau bonusuri către angajaţi, fapte reglementate de o serie de acte legislative care, însă, sunt aplicate sau nu, după bunul plac, după ureche şi după cum îi lasă inima pe cei care conduc instituţii publice. Un lucru este cert: foarte puţini angajaţi ai unor instituţii de interes public vor mai primi anul acesta o "brumă" de primă de sărbători.

În cadrul Poştei Române, lucrurile stau rău, fapt pe care ni-l afirmă directorul Direcţiei Regionale de Sud-Est, Alexandru Maxim. "Dacă nu ai rezultate, de unde să dai prime? Noi suntem pe pierdere, să zicem "mulţumesc" dacă ieşim măcar pe zero. Au fost mai multe discuţii la nivel de sindicat să se acorde tichete de masă, să se includă în buget un fond, însă nu se poate. Anul trecut de Crăciun s-a dat ceva simbolic, 50 de lei parcă", a completat acesta. În cadrul Regionalei CFR Marfă măcar copiii angajaţilor vor avea parte de o bucurie. "Din câte ştiu eu nu se dau prime. La nivel de sindicat se discută să se dea ceva pachete copiilor angajaţilor", a declarat Radu Anton, pentru "Replica" de Constanţa. Tot prin sindicate vor mai primi astfel de pachete şi copiii angajaţilor din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare, cei ai angajaţilor Primăriei Medgidia şi cei ai Penitenciarului Poarta Albă. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, dr. Constantin Dina, încearcă să găsească o soluţie pentru a acorda cu sprijinul unor sponsori cadouri angajaţilor. La Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului situaţia nu se prezintă cu mult diferit faţă de alte instituţii. "Doar copiii din sistem vor primi cadouri, prin generozitatea oamenilor de bine. În cadrul instituţiei nu am voie să dau nici prime nici cadouri", a afirmat Petre Dinică. Nici Regia Autonomă de Transport Călători nu se poate mândri cu vreo excepţie. Situaţia descrisă de către directorul instituţiei, Dumitru Coiciu, pare dezastruoasă. "Suntem vai de mama noastră. Avem 60 de miliarde de lei de recuperat de la Casa de Pensii, ne ameninţă statul, ANAF-ul cu sechestru. N-avem de unde să dăm absolut nimic". Dezamăgiţi vor fi şi angajaţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Directorul Dumitru Learciu a menţionat că nici nu a intenţionat, dar nici nu va intenţiona în anii următori să acorde prime angajaţilor.

F.I.

Vom reveni!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218