REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Angajaţii de la Oil şi-au făcut sindicat nou, să scape de disponibilizare

Angajaţii de la Oil şi-au făcut sindicat nou, să scape de disponibilizare

Replica API 21 iunie 2011 | 00:00 220

Pentru că la stat timpul trece, leafa merge, noi muncim cu drag,

Pentru că la stat timpul trece, leafa merge, noi muncim cu drag,

Problemele salariaţilor de la Oil Terminal par a nu se mai termina. După protestele de luna trecută, când salariaţii au organizat ample acţiuni de protest prin care şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la măsura reducerii săptămânii de muncă, acum sunt dezamăgiţi de sindicat, care, în loc să-i ajute, mai mult îi faultează. Acesta este şi motivul pentru care la nivelul societăţii s-a mai înfiinţat un sindicat, pus pe picioare de către angajaţii nemulţumiţi de faptul că sindicatul vechi a cerut disponibilizarea mai multor oameni.

"Sindicatul vechi nu ne mai reprezintă. În luna ianuarie, conducerea a venit cu propunerea de a ne majora salariile cu un procent de 4% şi cu încă 2% în iulie, dar sindicatul nu a ştiut să negocieze şi în final am pierdut tot. În medie, veniturile noastre ar fi crescut cu 70 de lei. Nu este o sumă mare, dar măcar ne creşteau salariile", a declarat Florin Enache, liderul celui de-al doilea sindicat. Mai mult decât atât, a precizat Enache, un număr de 29 de angajaţi au fost disponibilizaţi de curând, pentru aceştia sindicatul nefăcând nimic. "Au fost trimişi la conducere pentru discuţii, dar lucrurile nu s-au schimbat pentru ei. Noi vrem să le apărăm drepturile tuturor colegilor", a spus hotărât Enache. Oamenii se tem însă că lista celor disponibilizaţi este departe de a se încheia. Reamintim numai faptul că la începutul lunii mai, Consiliul de Administraţie al companiei a aprobat reducerea programului de lucru de la cinci zile la patru zile pe săptămână, dar şi scăderea salariilor. Probabil ca să se răzbune un pic, actualii salariaţi nu se agită nici ei prea tare. Şi pentru că nu vor să-şi depăşească nici măcar cu un minut programul de lucru, la ora la care se încheie ziua de muncă se îndreptă cu viteză maximă spre porţile instituţiei. Vorbim despre ora 15.37, respectată cu sfinţenie aproape zilnic. Că, tot muncesc la stat şi tot nu le sunt ascultate doleanţele de către conducere! Facem precizarea că un salariu mediu la compania cu capital majoritar de stat se situează în jurul a 15 milioane de lei vechi, iar în anii anteriori, dar şi la începutul acestui an au fost acordate prime cu ocazia sărbătorilor.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614