REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Angajaţii de la stat, cu excepţia celor din companiile care se autofinanţează, rămân FĂRĂ vouchere de vacanţă

Angajaţii de la stat, cu excepţia celor din companiile care se autofinanţează, rămân FĂRĂ vouchere de vacanţă

Replica API 31 mai 2017 | 00:00 557

Proiect “mort” din faşă

Proiect “mort” din faşă

O decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arată că tichetele de vacanţă pot fi acordate doar dacă există alocări bugetare pentru ele, în bugetul de stat şi în cele locale. Cu alte cuvinte, bugetarii nu vor primi vouchere de vacanță de la 1 iulie, motivarea fiind că în proiectul de buget aprobat la început de an nu sunt bani alocaţi. Preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, Cristian Bărhălescu, declară că situația reprezintă o decizie politică pe care actualii guvernanți trebuie să o explice.

Potrivit acestuia, acordarea de tichete de vacanță ar fi fost un plus pentru toată lumea, atât pentru angajatori, dar și pentru statul român. “Angajatorii ar fi avut, după vacanțe, angajați mai în formă să muncească, angajatorii ar fi plătit taxe mai mici, iar statului i s-ar fi întors la buget o parte din bani, plus că s-ar fi ținut o evidență clară a zonelor unde merg turiștii. Ar elimina o parte din turismul la negru”, spune Bărhălescu.

Însă, chiar dacă bugetarii rămân fără acest “lux” al tichetelor de vacanţă, firmele private nu au nici o oprelişte în a acorda astfel de vouchere angajaţilor, ca metodă de recompensă şi stimulare. La fel, şi regiile ori companiile de stat care se autofinanţează. Spre exemplu, la Compania Naţională Canalele Navigabile SA, acordarea tichetelor de vacanţă este o practică instaurată nu de anul acesta, ci de 2 ani, prin ordin de ministru. “Se acordă aceste vouchere, de 2 ani, prin ordin de ministru. Nu mai avem sporuri de vacanţă, avem tichete de vacanţă”, a confirmat, pentru “Replica” de Constanţa, Dan Georgescu, directorul general al ACN.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Articol facut de bunica Izabela......decizia inaltei curti se refera la tichete de masa.....si e o speta veche de 2 ani..unde nu i cap e vai de ...VACANTA.
0
0
Chiar ati crezut vrajeala cu voucherele de vacanta?
2
0
nu vreti bugetari ,avem nevoe in agricultura.zilieri.
2
0
Esti un frustrat
0
2
Unde sunteti aia care lauda-ti PSD-ul,nu aveai loc de ei pe Facebook,era o fata Cristina.M..indobitocita de PSD..sa ei ce-ti da PSD-ul doamna invatatoare..succes..
11
1
sunte-ti niste javre penale."e rusine omenirii sa va zica voua oameni"
13
1
au fost valabile pentru obtinerea voturilor, si vor fi urmate de restul promisiunilor. Tradus pe romaneste - praf in ochii prostilor- Multumiti ce ati votat? culegeti roadele
13
1
Vouchere...cea mai mare pacaleala...
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218