REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Angajaţii de la taxe şi impozite intră în grevă generală

Angajaţii de la taxe şi impozite intră în grevă generală

Replica API 29 aprilie 2015 | 23:46 207

S-au supărat pe Guvern!

S-au supărat pe Guvern!

Funcţionarii din administraţia publică locală, afiliaţi la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), vor intra în grevă generală de o zi, nemulţumiţi de dezinteresul Guvernului faţă de problemele generate de salarizarea deficitară a angajaţilor din acest domeniu. Astfel, Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa informează contribuabilii că programul cu publicul va fi întrerupt joi, 30 aprilie a.c.

Menţionăm că măsura este rezultatul nesoluţionării în mod favorabil de către Guvernul României a următoarelor revendicări minimale: 1. reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii; 2. creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice. “Ne cerem scuze tuturor constănţenilor pentru măsura extremă la care s-a recurs şi precizăm că programul de lucru cu publicul va fi reluat luni, 04 mai 2015”, susţin angajaţii SPIT. FNSA a declanşat, conform legii, la începutul anului, conflictul colectiv de muncă şi a organizat ca şi prima formă de protest, în data de 20.02.2015, greva de avertisment, încercând să tragă un semnal de alarmă Guvernului României asupra situaţiei disperate în care se află salariaţii din sectorul nostru de activitate. “După trei ani de guvernare, constatăm că politicile actualului guvern cu privire la administraţia publică locală din România nu diferă cu nimic faţă de cele aplicate de către guvernele anterioare, dimpotrivă acesta poate fi considerat „un demn continuator” al politicilor prin care se mimează dialogul social. De la momentul în care a fost declanşat conflictul de muncă au avut loc două întâlniri cu reprezentanţii Guvernului României pe marginea problemelor angajaţilor din primării şi consilii judeţene, însă la niciuna dintre acestea nu a fost luate în discuţie solicitările FNSA, dimpotrivă s-a încercat, de către Liviu Marian Pop - ministrul delegat pentru Dialog Social, inducerea ideii că acest conflict nu este organizat în condiţiile legii. Singurii care nu au respectat legea sunt însă reprezentanţii Guvernului României care au refuzat organizarea procedurii de conciliere, conform legii, desconsiderând astfel nevoile salariaţilor pe care îi reprezentăm. De asemenea, în cadrul acestor întâlniri au fost invitate organizaţii sindicale „de cabinet”, fără reprezentativitate, dar care aprobau la unison promisiunile fără un suport real al domnilor guvernanţi”, spun sindicaliştii. În consecinţă, F.N.S.A. a hotărât, în cadrul unei şedinţe a Biroului federal din data de 23.04.2015, organizarea grevei generale timp de o zi în administraţia publică locală din România, în data de 30.04.2015, urmând ca după aceasta.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218