REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Angajaţii din administraţie nu renunţă la protest

Angajaţii din administraţie nu renunţă la protest

Replica API 11 iulie 2016 | 00:00 182

Grevă generală

Grevă generală

sursa foto economica.net

Angajaţii din administraţia publică locală nu renunţă la greva generală de o zi, stabilită pentru marţi, după ce negocierile de la Ministerul Muncii au eşuat. Sindicaliştii reclamă că acordul pe care urmau să îl încheie vineri cu ministrul Dragoş Pîslaru a fost redactat într-o altă formă decât cea convenită pentru a suspenda protestele, niciuna dintre revendicările angajaţilor din administraţie, printre care creşteri salariale de cel puţin 25% şi vouchere de vacanţă, nefiind prevăzută, scrie News.ro.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), Valer Suciu, a declarat sâmbătă, pentru News.ro, că discuţiile de la Ministerul Muncii s-au încheiat vineri, în jurul orei 22.00, fără niciun rezultat. Liderul FNSA a precizat că, în timpul discuţiilor, la care a participa şi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, s-a stabilit încheierea unui acord care să cuprinsă soluţii pentru unele dintre cererile angajaţilor din administraţie şi suspendarea grevei anunţate de sindicalişti, până la termenele stabilite pentru rezolvarea solicitărilor.

După stabilirea redactării acestui acord, ministrul Muncii a plecat de la discuţiile cu sindicaliştii, evenind după câteva ore. Acordul prezentat pentru semnare, la finalul discuţiilor, nu a mai avut aceeaşi formă cu cea convenită iniţial cu ministrul Muncii, astfel că nu a mai fost semnat.

Valer Suciu a precizat că ministrul Muncii le-a comunicat că vrea să caute soluţii la cererile sindicaliştilor şi să le discute şi cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor, până la sfârşitul lunii iulie, situaţie care nu a fost acceptată de sindicalişti. Liderul sindical a precizat că acţiunile de protest vor continua aşa cum au fost anunţate, cu grevă de o zi, în 12 iulie, şi cu grevă pe termen nelimitat, din 19 iulie.

El a precizat că marţi 12 iulie vor opri activitatea cei peste 30.000 de funcţionari publici din primării şi consiliile judeţene din toată ţara, membri ai FNSA, cărora li s-ar putea alătura şi alţi angajaţi care nu sunt afiliaţi federaţiei sindicale. Ministerul Muncii a anunţat, sâmbătă, că, după discuţiilor purtate în 27 iunie şi 8 iulie, “nu a rezultat în cele din urmă un acord privind suspendarea acţiunilor de protest anunţate”, scrie economica.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367