REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Angajaţii din poliție și din penitenciare ies în stradă

Angajaţii din poliție și din penitenciare ies în stradă

Replica API 17 ianuarie 2019 | 16:24 231

"Cerem o salarizare echitabilă și încetarea discriminării pensionarilor militari", susţin reprezentanţii Federatiei Sindicatelor din Administraţia Naţionale a Penitenciarelor într-un comunicat de presă.

sursa foto: B1TV

Un Protocol de colaborare a fost încheiat în data de 19 septembrie 2017, între Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, ambele afiliate Confederaţiei Sindicale Naţionale "Cartel ALFA”.

În baza acestui protocol s-a decis organizarea de proteste în perioada 7-8 februarie a.c., când va avea loc, la București, Reuniunea Informală a Consiliului JAI (Justiție și Afaceri Interne).

"Birourile Executive de conducere ale organizațiilor noastre au decis să pună în aplicare Protocolul de colaborare, astfel încât, în zilele de 7 și 8 februarie a.c., când va avea loc, la București, Reuniunea Informală a Consiliului JAI (Justiție și Afaceri Interne), la nivel de miniștri, vom organiza pichetări comune ale sediilor Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Justiției, pentru promovarea drepturilor și intereselor sociale, economice şi profesionale ale membrilor noștri de sindicat", se menţionează într-un comunicat de presă.

Revendicările formulate de sindicalişti vizează, în esență, măsurile adoptate de Guvern cu privire la salarizarea personalului din familia ocupațională "apărare, ordine publică și securitate națională", înghețarea unor sporuri salariale la nivelul, și așa mic, al lunii decembrie 2018, neacordarea, de 9 ani, a sumelor compensatorii/ajutoarelor prevăzute de lege la trecerea în rezervă, dar și modificările aduse regimului pensiilor militare de stat după apariția Legii numărul 223/2015 (toate acestea fiind prevăzute sau reconfirmate prin OUG numărul 114/28.12.2018).

"Subliniem faptul că organizațiile noastre conștientizează semnificația și importanța activităților pe componenta de Justiție și Afaceri Interne a Consiliului UE (reuniuni la nivel ministerial, la nivel de înalți funcționari și de experți), care vizează probleme complexe din domeniile specifice de competență, dar, în calitate de federații reprezentative, dorim să atragem atenția asupra unor probleme care afectează drepturile și interesele membrilor noștri de sindicat;

Considerăm că prezența, la București, a miniștrilor din domeniul Justiție și Afaceri Interne este un moment propice pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la ineficiența dialogului social și la modul defectuos în care Guvernul și ministerele de resort tratează revendicările noastre salariale și profesionale", se mai precizează în comunicatul de presă.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La munca cu voi nu la cersit
0
0
... nationalitati conlocuitoare sunt in politie ca sa nu mai zic in serviciile secrete... de asta e debandada in tara si sunt gasti si gasculete de interese...!!!
1
0
E o debandada totala in politie. Unii nu muncesc altii se fac ca muncesc iar cei care vor sa munceasca privesc scarbiti la situatia creata, asteptand o normalizare. Cel putin la constanta...toti incompetentii au fost pusi in functii de actualul boss....si cetateanul de rand asteapta rezolvarea problemelor lui....in van. Pacat....in pol sunt oamen i competenti..inca....dar sunt scarbiti de ce este in jurul lor.
1
0
au iesit in strada la datorie? asa mai ies unii de prin birouri sa mai vada si ei cum arata strada, sau au ajuns vestele galbene si la noi?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920