REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Angajaţii din sistemul sanitar au ieşit în stradă: cer salarii mai mari - VIDEO

Angajaţii din sistemul sanitar au ieşit în stradă: cer salarii mai mari - VIDEO

Replica API 20 aprilie 2016 | 18:08 231

Nicolae Manea, președintele SANITAS Constanța a mers miercuri, 20 aprilie, la Prefectura Constanța unde, în urma unui protest, a cerut să vorbească cu prefectul Adrian Nicolaescu. Manea i-a prezentat prefectului revendicările federației. ”Vrem o lege care să ne spună clar unde ne situăm ca profesie. Nu am spus că vrem salarii mai mari anul ăsta sau peste doi ani. Dar pentru că legea nu e predictibilă, medicii vor continua să plece în străinătate. Și pentru că apare o ordonanță care ne bulversează, plecarea va fi tot mai mare. În perioada 2010-1013, sistemul sanitar a pierdut peste 30 de mii de oameni. Trebuie rezolvate aceste lucruri de urgență. Pas cu pas, dar de urgență”, a spus Manea. El a menționat că anul trecut s-a reușit deblocarea a 3.700 de posturi din cele 35 de mii pierdute: ”S-a negociat mult, dar nu s-a făcut nimic bun. Ne dorim înființarea caselor private, să știm clar ce e gratuit, ce e social, ce e cu plată. Trebuie rezolvată această problemă a finanțării, pentru că de aici pleacă tot. Culmea e că multe se pot rezolva prin bunăvoință și nu presupun bani în plus. Dacă nu le rezolvăm azi, s-ar putea ca mâine să fie mai rău. Vrem mai puțină vorbărie și mai multe realizări”, a adăugat Manea. Tocmai din acest motiv, angajații din sănătate au venit în fața Prefecturii cu măști pe față, pentru a evidenția faptul că toate discuțiile purtate până acum cu reprezentanții ministerului nu au rezolvat nimic concret. Prefectul a spus că a transmis Ministerului Sănătății situația sistemului sanitar din Constanța și că, la rugămintea lui Nicolae Manea, va prezenta revendicările Sanitas și Ministerului Muncii și Finanțelor: ”Noi ne aflăm în permanentă legătură cu Ministerul Sănătății. Știu că la Constanța avem un specific în ceea ce privește sănătatea. S-a vorbit despre finanțarea spitalelor din județ și despre lipsa personalului, mai ales în unitățile din Hârșova și Medgidia. Sper să existe și un răspuns din partea Ministerului, un răspuns cât se poate de bine gândit. Nu mă voi opri doar la asta, ci voi merge să și discut cu ministrul”, a adăugat prefectul Nicolaescu. Președintele Sanitas a precizat că pe 20 aprilie se organizează astfel de acțiuni în fața fiecărei prefecturi din țară și că dacă nu se va rezolva nimic concret în urma protestelor, vor organiza acțiuni de o amploare mai mare, și chiar vor intra în grevă.

Sindicatul Sanitas Constanța a anunțat că va picheta Prefectura Constanța miercuri, 20.04.2016, în intervalul orar 11.00 – 13.00, pentru a prezenta reprezentanților Guvernului în teritoriu revendicările membrilor de sindicat.La acțiune vor participa salariații din unitățile sanitare și de asistență socială, nemulţumiţi de nerealizarea promisiunilor Guvernului privind elaborarea unei legi a salarizării coerente şi corecte. Aceștia solicită creșteri salariale reale în anul 2016 pentru toți salariaţii din sistemul sanitar şi de asistenţă socială. De asemenea, membrii de sindicat sunt nemulţumiţi de faptul că nu au fost eliminate inechităţile salariale, nu au fost luate măsuri pentru deblocarea posturilor pierdute în perioada 2010-2013, nu a fost aprobat un regulament de sporuri etc.

G.D.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218