REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Angajații MAI beneficiază de decontarea concediului de odihnă, în limita sumei de 1450 de lei

Angajații MAI beneficiază de decontarea concediului de odihnă, în limita sumei de 1450 de lei

Replica API 2 aprilie 2018 | 01:44 773

În conformitate cu Legea nr. 80 pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, în acest an, poliţiştilor, militarilor şi personalului civil din cadrul Ministerului Afacerilor Interne li se va asigura decontarea serviciilor de care beneficiază în perioada concediului de odihnă în unităţi turistice aflate pe teritoriul României, în limita valorică prevăzută de reglementările legale, au anunţat reprezentanţii MAI prin intermediul unui comunicat de presă.

Cuantumul sumelor decontate nu va fi luat în calcul la determinarea procentului prevăzut la art. 25 din Legea-cadru nr. 153/2017, referitor la limitarea sporurilor, compensaţiilor, adaosurilor, primelor, premiilor şi indemnizaţiilor şi a altor drepturi acordate de fiecare ordonator de credite.

"Soluția decontării a fost necesară întrucât din cauza regulilor de protecție a datelor cu caracter personal și a celor instituționale cu privire la angajații din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, acestora nu li se puteau acorda vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei, așa cum este prevăzut pentru celelalte categorii bugetare.

MAI are deja prevăzute sumele necesare decontării cheltuielilor efectuate pentru concediile de odihnă în rețeaua națională de turism, în bugetul aferent anului 2018.

Totodată, personalul MAI va beneficia de prevederile Legii concediului paternal nr. 210/1999. Până acum, angajaților MAI nu li se acorda concediul paternal deoarece Legea 210/1999 făcea referire strictă la personalul asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat.

De asemenea, prin Legea nr. 80 din 28 martie 2018 a fost eliminată restricţia instituită de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 90/2017, care prevedea că instituţiilor şi autorităţilor publice, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, li se interzice achiziţionarea de autoturisme şi mobilier.

Ministerul Afacerilor Interne va achiziționa anul acesta autospeciale în valoare de 120 de milioane de lei pentru structurile sale operative", se mai arată în comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da,Memet Aldo Denis este agramat ,increzut,daca nu ii accepti prostia isi arata adevaratul character mizer,are impresia ca fara ,,prostia,,lui nu functioneaza MAI,nu vede nimeni ??? sau va e teama de GELALEDIN ???
3
0
Ma doare la .Spaga iau concediu decontat iau amenzi dau.
4
1
care concediu,mai deunazi era prezentat eroul mai,care n-avea concediu,fara paste si craciun,om batran dar numai cu 15 ani vechime,probabil gata sa iasa la pensia spatiala,toti militienii au absolvit saguna sau alta cantina de liceu,a si vamesii,iar acuma sunt mai doamne magistrati,in polonia au inceput sa umble la aceste erate si sai aduca la adevar
4
3
Multi prosti neinformati in spatiul virtual, suma de 1450 se acorda tuturor angajatilor de la stat, nu este ceva specific politistilor
3
8
dle.frizer...militian..cand tu esti marele specialist in drept penal si civil,cine-ti permite individule,sa dai afara din sediul politiei,persoane pe care tu le-ai chemat la audieri... sau te-a deranjat faptul ca ti s-a spus ca esti practic...pe dinafara...esti nevinovat tinere...mai bine stai pe la carciumi ...parca ti se potriveste...militia nu-i pentru tine,...
12
0
Credeam ca vrei sa ne contrazici si sa ne dai numele la cativa colegi din scoala de politie pe care tu nu ai absolvit -o ?.Ptr ca eu te stiam idolul babelor din Constanta. Aici este coruptia domnilor procurori din Romania !!!.
8
2
O singura data au iesit in strada militienii si le-a dat doamna secretara Dan marire! Profesorii pot sa latre muuult si bine ca nu le da nimic! De profesori nu au nevoie , ca oricum nu le trebuie scoala, dar de militieni, au . Au ca trebuie sa ii pazeasca ! Bagalea-sh poola-n cooor ! Fara vaselina !
13
4
Dadsfs jhyt hhtr hg.
0
3
SI trebuie sa ne facem toti politisti ca sa observati si voi, coruptii, ca la productie nu se dau pensii la 50 de ani, nici pensii peste max 1500, nici concedii de 1450, nici spagi sau haine gratis. Eu unul sunt satul de balivernele voastre, care sunteti platiti sa-i aparati pe politruci si pe interlopii ocrotiti de ei, in timp ce faceti pe durii cu restul.Nerusinatilor!
18
6
Care aparare a statului mai militeanule Dragnea? Mai bine v-ati apara nevestele de amanti, cu care va maninca solda.
9
7
Si cine te pune sa nu te faci politist? Nu inteleg cat de retardat si redus mintal sa fii ca de fiecare data cand apare o stire legata de politisti sau de alte institutii care se ocupa cu apararea statului sa comentezi ceva de rau. Daca tot ai ceva impotriva celor care iau astfel de sporuri fate politist si s-a rezolvat, nu demonstra tuturor cat de prost esti. S-au dat mii de locuri la concurs, faptul ca vrei mura in gura este doar problema ta, candideaza si ocupa un loc daca totul este doar miere acolo.
10
17
Sa tot fii militian, jegosilor.
23
10
Si tot noi nu suntem multumiti.Vrem multi bani noi la m.a.i sa frecam pula in carciumi. Si daca am fi sa ne evaluam va veti da seama ca nu am dat un examen de admitere intr -o institutie si ca suntem niste derbedei adusi cu mangle a la Nezir Gelaledin in sistem.Vreau sa nu mai manifestati ca nu vi se dau drepturile salariale atata timp cat noi suntem pedofili,jepcari si escroci.Asta este sistemul m.a.i
19
15

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369