REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Angajaţii Primăriei Hârşova, acuzaţi că au oferit MITĂ ELECTORALĂ. Ce spune primarul

Angajaţii Primăriei Hârşova, acuzaţi că au oferit MITĂ ELECTORALĂ. Ce spune primarul

Replica API 26 noiembrie 2016 | 00:00 300

Viorel Ionescu

Polițiștii din Hârșova au fost sesizați la data de 24 noiembrie a.c., ora 15.22, despre faptul că în oraș se distribuie rechizite școlare în scop electoral. Urmare a acestei sesizări și a cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat o autoutilitară, din interiorul căreia trei bărbați, cu vârste cuprinse între 34 și 58 de ani, toţi din Hârşova, distribuiau rechizite şcolare, în scop electoral.

Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că vehiculul aparține unei instiuții publice, respectiv Primăriei din Hârşova, în interiorul acesteia fiind identificate mai multe rechizite școlare, iar cei trei bărbați erau angajați ai acesteia. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere a alegătorilor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova, urmând a fi luate măsurile legale.

Potrivit primarului orașului Hârșova, Viorel Ionescu, rechizitele acordate sunt rămase de la începutul anului școlar și nu au nici o legătură cu însemnele vreunui partid. ''Prin Direcția Socială avem niște rechizite acordate de către Consiliul Județean, rămase de când au fost împărțite adică de la începutul anului școlar. Ne-am gândit ca cu ocazia Zilei României și a Sfântului Nicolae să dăm aceste recizite copiilor din familii nevoiașe. Am zis să le acordăm acum pentru că sunt foarte mullte libere între aceste două zile.

Rechizitele nu aveu însemne electorale. În cursul zilei de ieri s-a încheiat un proces verbal de către polițiști în care s-a precizat că nu s-a constatat nimic ilegal'', a declarat, pentru “Replica”, Viorel Ionescu. De asemena, acesta a ținut să precizeze că nu va mai acorda ajutorul de lemne până nu se va încheia campania electorală. ''Mă gândesc să dispun ca ajutorul de lemne să îl dăm după campania electorală pentru a nu se interpreta'', a mai adăugat primarul.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218