REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Angajaţii Sanatoriului Techirghiol nu se lasă: s-au plâns de noul manager şi la ministrul Bănicioiu

Angajaţii Sanatoriului Techirghiol nu se lasă: s-au plâns de noul manager şi la ministrul Bănicioiu

Replica API 11 decembrie 2014 | 18:38 149

„Chiriaş” al unităţii de tratament fără voia mai-marilor din Bucureşti?!

„Chiriaş” al unităţii de tratament fără voia mai-marilor din Bucureşti?!

Alexandru Georgescu

Deşi actualul manager al Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol, Alexandru Georgescu, susţine răspicat că a reuşit să-i „liniştească” pe angajaţi, după ce luni au ieşit în stradă pentru a-şi striga nemulţumirile, lucrurile nu stau deloc aşa. O petiţie semnată de 110 angajaţi a ajuns pe masa ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Salariaţii atarag atenţia oficialilor din Ministerul Sănătăţii, în subordinea cărora se află unitatatea de tratament, că: „Suntem umiliţi şi ameninţaţi de actualul manager”. Nu doar ministrul Sănătăţii cunoaşte situaţia de la Techirghiol, ci şi liderul de Sindicat SANITAS-Filiala Constanţa, Nicolae Manea, care a avut deja o întrevedere cu angajaţii, iar aceştia i-au expus problemele din unitatea de tratament.

„Am fost astăzi (miercuri, 10 decembrie a.c. -n.r.) acolo şi am discutat cu o parte din oameni, iar mâine (joi -n.r.), ora 13.00, avem şedinţă. Vreau să discutăm sincer, cu cărţile pe faţă, toate problemele. A fost o mişcare spontană în decursul zilei de luni. Eu vreau să discut cu membri mei de sindicat. Am peste 200 de membri de sindicat din cei peste 300 de angajaţi şi vreau să le aflu nemulţumirile. După ce le centralizăm, le vom discuta cu ministerul şi conducerea unităţii. Eu sunt pliat pe dialog şi vom discuta toate lucrurile care sunt de rezolvat acolo. Sunt trei lucruri care le-au semnalat angajaţii, respectiv că nu există o comunicare între manager şi salariaţi, iar unele acţiuni ţin de o conduită nedeontologică din partea managerului, că au lucrat în unele situaţii peste programul normat, iar anumitor persoane li s-a cerut să facă lucruri care nu erau prevăzute în fişa postului”, a declarat, pentru „Replica”, Nicolae Manea, liderul Sindicatului SANITAS. Legea 62 nu permite o grevă generală, a mai precizat Manea. „Grevă generală nu se poate face. Sunt de îndeplinit nişte paşi. Ţin legătura cu ministerul”, a spus Manea.

Managerul „chiriaş”, bun de plată?!

Tot anagajaţii au semnalat şi faptul că managerul „s-a mutat în sanatoriu şi ne urmăreşte pas cu pas activitatea”. În apărarea sa, Georgescu a explicat că „stau în sanatoriu cu avizul ministerului”, dar şi faptul că „stau pentru a munci. Lucrez până la 19.00-20.00. Trebuie să stau aici, să şiu tot, o perioadă, până pun lucrurile la punct”, el fiind din Tulcea. Însă, Ministerul Sănătăţii ridică din umeri şi a dat de înţeles că nu ar exista nici un astfel de aviz. În aceste condiţii, Georgescu ar fi nevoit să-şi suporte din propriul buzunar cazarea în cunatum de 350 de lei/zi. Angajaţii spun că acesta a ocupat de mai bine de două luni un apartament destinat pacienţilor, iar „nota de plată” nu a achitat-o nimeni până în prezent.

Fostul manager al Sanatoriului Techirghiol, mesaj către actualul manager

Fostul manager al Sanatoriului Techirghiol, Vasilică Rusu, s-a arătat revoltat de afirmaţiile noului manager interimar, Alexandru Georgescu, care a declarat că „am găsit în instituţie o situaţie dezastruasă”. „Îi fac plângere penală. Îmi terfeleşte numele”, a spus Rusu. Acesta susţine că planul de management, dacă actualul manager dorea să îl afle, îl găsea pe site-ul instituţiei. „Lucrurile au fost transparente, putea găsi planul de management, cât şi investiţiile, tot. Dumnealui spune că nu are echipă. Păi, un manager îşi face echipă. Mai spune că a găsit deficit. Aşa se lucrează în astfel de instituţii. Dar nu spune că are 10,5 milioane de lei noi în cont pentru renovarea pavilionului A, bani atraşi de mine de la minister, bani pe care îi pierde la finalul anului dacă nu face investiţiile. Mai are încă 800 de mii bani pentru pavilionul de copii. Iar dacă doreşte, găseşte şi bilanţul pe 2013, pe site-ul instituţiei”, a ţinut să precizeze Rusu.

Alexandra VASILE, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367