REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Angajaţii vor o implicare socială mai mare a companiilor, iar tehnologia redesenează locurile de muncă

Angajaţii vor o implicare socială mai mare a companiilor, iar tehnologia redesenează locurile de muncă

Replica API 11 octombrie 2018 | 00:00 295

Companiile şi liderii în afaceri se află în faţa unor profunde schimbări ale capitalului uman, care se aşteaptă ca întreprinderile să îmbine tot mai mult rolul economic cu cel social, se arată într-un studiu Deloitte, scrie AGERPRES.

Factorii acestei schimbări sunt cerinţa angajaţilor ca organizaţia să aibă un rol social mai puternic, necesitatea unei conduceri simfonice a organizaţiei bazate pe colaborare, avansul noilor tehnologii care elimină unele dintre locurile de muncă tradiţionale, dar creează altele, precum şi apariţia unor modele diferite de carieră tot mai puţin dependente de angajatori.

Studiul Tendinţe Globale în domeniul Capitalului Uman arată că doar 18% dintre respondenţi spun că impactul companiei asupra societăţii este o prioritate majoră în strategia organizaţiei.

'Tendinţele din zona capitalului uman arată o schimbare de paradigmă: trecerea de la mediul de afaceri tradiţional orientat doar spre zona economică către unul orientat să creeze impact în societate ca ansamblu prin intermediul unui nou tip de întreprindere, respectiv întreprinderea socială. Asta înseamnă că organizaţiile nu mai sunt evaluate doar pentru performanţa lor financiară şi impactul lor direct în economie, ci în funcţie de impactul lor asupra mediului în care operează şi a membrilor lor, deci asupra societăţii în general. În ultimul timp, pe fondul pierderii încrederii în liderii politici, oamenii au început să considere că mediul de afaceri privat este motorul schimbării în societate', apreciază Raluca Bontaş, Partener Global Employer Services, Deloitte România.

Studiul arată că 85% dintre angajaţi consideră necesară o conducere simfonică, un nou model de leadership care presupune un nivel fără precedent de colaborare interdisciplinară şi o viziune comună a executivilor dintr-o organizaţie. Pentru a face acest lucru, directorii executivi joacă împreună ca o echipă, conducând, de asemenea, propriile echipe, toate în armonie. 51% spun că organizaţiile lor nu sunt pregătite sau parţial pregătite pentru nivelul de colaborare necesar, în ciuda faptului că aceasta este principala problemă identificată.

Doar 42% spun că organizaţiile lor sunt formate în principal din angajaţi salariaţi şi estimează că dependenţa de contractanţi, lucrători independenţi şi alte forme de colaborare va creşte dramatic în următorii ani. Însă numai 16% au stabilit politici pentru a gestiona această varietate de tipuri de lucrători.

Studiul arată că 72% consideră inteligenţa artificială, robotica şi automatizarea foarte importante. Abilităţile personale devin mai căutate în acest context, cum ar fi rezolvarea complexă a problemelor (63%), abilităţile cognitive (55%) şi abilităţile sociale (52%). Peste 40% consideră că automatizarea va avea un impact major asupra locurilor de muncă.

Sondajul din 2018 a inclus răspunsurile a peste 11.000 de directori executivi şi de resurse umane la nivel global, fiind cel mai amplu studiu de acest fel realizat de Deloitte.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614