REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Angajatorul scafandrilor morti nu avea un plan de actiune la epava

Angajatorul scafandrilor morti nu avea un plan de actiune la epava

Replica API 15 decembrie 2010 | 00:00 127

Reprezentantii Hunter's, tot mai aproape de urmarirea penala

Reprezentantii Hunter's, tot mai aproape de urmarirea penala

Trupul neînsufleţit al lui Cătălin Ispas, dispărut la nava Medy în septembrie, în timp ce făcea scufundări, a fost scos la mal luni seara. Cercetările din acest dosar vor continua şi vor cuprinde noi elemente. Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa, Eugen Bola susţine că va cere o expertiză a echipamentului pe care îl purta Cătălin Ispas. "În cazul scafandrului găsit ieri (13 decembrie - n.r.), vom aştepta certificatul decesului şi rezultatele autopsiei, pentru a vedea care au fost cauzele morţii. De asemenea, vom cere o expertiză a echipamentului pe care îl purta scafandrul. Vrem să fie analizat şi gazul din butelie: ce componenţă avea şi de ce a mai rămas în butelie", a declarat, pentru cotidianul "Replica", Eugen Bola.

Oficialul de la ITM mai susţine că angajatorul scafandrilor, societatea SC Hunter's Company SRL, ar putea fi urmărit penal pentru ucidere din culpă. "Scafandrul Cătălin Ispas a fost găsit în compartimentul maşini, cu toate că misiunea lor era să inspecteze nava Medy la exterior, pentru a vedea dacă nu sunt scurgeri de combustibil. Întrebarea este ce căutau cei doi scafandri în interiorul epavei. Angajatorul nu avea un plan al operaţiunii pe care urmau să o execute scafandrii. Prin urmare, putem vorbi de ucidere din culpă. Noi trebuie să vedem a cui este vina", a mai adăugat Eugen Bola. De menţionat că în societatea Hunter's Company SRL sunt asociaţi: Jorj Unciuleanu şi Elena Secicar, iar administrator este Daniel Fătu.

Legiştii au efectuat, ieri, autopsia lui Cătălin Ispas

Medicii legişti au efectuat, ieri, autopsia cadavrului lui Cătălin Ispas. "Era în stare avansată de putrefacţie. Moartea a survenit în urma asfixierii mecanice prin înecare. Am fost preluate probe biologice pentru analizele de laborator, care vor fi trimise la Bucureşti la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici". Acesta este un răspuns provizoriu, pentru că vom aştepta rezultatele analizei probelor prelevate", au declarat, pentru cotidianul "Replica", reprezentanţii Medicinii Legale.

Veronica Gruia speră că autorităţile îl vor căuta şi pe Zarafu

Dat fiind faptul că rezultatele analizelor vin într-un interval destul de mare, respectiv şase luni, medicii legişti constănţeni susţin că vor încerca să le obţină un pic mai devreme. Revenită ieri seara în ţară, Veronica Gruia speră că autorităţile vor relua căutările lui Cristian Zarafu, dispărut în aceeaşi zi cu Cătălin Ispas. "Am vorbit şi cu şeful Căpităniei Constanţa, Alexandru Mezei, şi cu şeful Autorităţii Navale Române, Paul Brânză, care mi-au promis că vor continua căutările lui Cristian. Sper din tot sufletul să-l găsească", a declarat, pentru cotidianul "Replica", Veronica Gruia, prietena lui Cristian Zarafu. În ciuda zvonurilor potrivit cărora scafandrul Cristian Zarafu a fost abandonat în adâncurile mării, şeful Autorităţii Navale Române, Paul Brânză a precizat că societatea Aras va continua căutările acestuia. "Cei de la societatea Aras continuă să-l caute şi pe Cristian Zarafu", a subliniat Paul Brânză.

Cătălin Ispas va fi condus azi pe ultimul drum

Scafandrul Cătălin Ispas va fi înmormântat, azi, la cimitirul din Eforie Nord. Tot azi trupul său va fi depus la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa, iar camarazi, colegi şi prieteni îşi pot lua rămas bun de la lt. Cătălin Valeriu Ispas. Ofiţerul va fi înmormântat cu onoruri militare, la Cimitirul din Eforie Nord, judeţul Constanţa. Reamintim că, pe data de 13 decembrie, angajaţii firmei turceşti Aras, care fusese angajată de asiguratorul navei Medy să recupereze combustibilul din rezervoarele epavei, au descoperit trupul neînsufleţit al lui Cătălin Ispas, scafandrul dispărut pe data de 9 septembrie, împreună cu Cristian Zarafu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614