REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Angela Merkel: 'UE trebuie să-şi rezolve disputele prin discuţii, nu prin decizii judecătoreşti'

Angela Merkel: 'UE trebuie să-şi rezolve disputele prin discuţii, nu prin decizii judecătoreşti'

Replica API 18 octombrie 2021 | 13:41 670

Uniunea Europeană ar trebui să-şi rezolve divergenţele mai degrabă prin discuţii între parteneri, decât prin decizii judecătoreşti, a declarat vineri cancelarul german Angela Merkel, întrebată despre disputa UE cu Polonia cu privire la statul de drept, informează Reuters, citat de stiripesurse.ro

"Noi toţi suntem state membre ale Uniunii Europene, ceea ce înseamnă că avem datoria să încercăm întotdeauna să găsim un compromis, fără a renunţa la principiile noastre, desigur", a afirmat Merkel în faţa presei după întâlnirea cu premierul belgian Alexander De Croo la Bruxelles.

"Cred că este timpul să discutăm mai în profunzime cu guvernul polonez asupra modului în care să depăşim problemele", a spus ea."Desigur, este corect ca din când în când cazurile să fie rezolvate de Curtea Europeană de Justiţie" (CJUE), consideră cancelarul german.

Dar Merkel, care îşi va părăsi funcţia după ce se va fi format noua coaliţie germană după alegerile din septembrie, a declarat că este îngrijorată de numărul dosarelor care se află în prezent în faţa CJUE, potrivit Agerpres.ro.

Viitorul guvern din Germania va fi "proeuropean", ceea ce va reprezenta un "mesaj important" pentru alte ţări membre ale UE, a afirmat în acelaşi timp Angela Merkel, citată de AFP.

Acest viitor guvern "ştie ce vrea Europa să spună pentru pace şi libertate", a asigurat ea, după anunţul privind ajungerea la un acord preliminar între social-democraţi (SPD), Verzi şi Liber-Democraţi (FDP) asupra viitoarei coaliţii guvernamentale germane, în timp ce UE se confruntă cu puternice tensiuni, în special cu privire la respectarea statului de drept de către Polonia şi Ungaria, notează agenţia franceză de presă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand ai slugi ca werder e normal ca se rezolva tot din vorbe!
1
1
Daca nu mai scaunul electric am considerat ca o decizie judecatoreasca e justa
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920