REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Anghel a demisionat din Noua Republică: Albă ca Zăpada încă nu a venit

Anghel a demisionat din Noua Republică: Albă ca Zăpada încă nu a venit

Replica API 11 aprilie 2014 | 00:00 211

Noua Republică se alătură grupului învingătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti. După respingerea accesului la scrutinul electoral pentru Parlamentul European, din 25 mai a.c., Noua Republică serbează joi o victorie de răsunet, fiind prima bătălie politică la care, efectiv, partidul lui Mihail Neamţu participă. Liderul NR a primit însă, pe lângă vestea bună de la CApB şi una rea: Cătălin Anghel, de la Constanţa, a demisionat din partid. "Am câştigat procesul cu BEC, este o veste bună, am scăpat de birocraţie. Despre Anghel, este păcat. Este un om care ne-a ajutat şi îi mulţumesc pentru ce a făcut pentru Noua Republică, un partid care merge mai departe la europarlamentare şi asta este cel mai important. Este prima noastră victorie, cu siguranţă şi, după un an şi jumătate de la înfiinţare, participăm pentru prima dată la alegeri. Asta înseamnă să te baţi cu un sistem, ne păstrăm aceleaşi obiective, cu doi candidaţi, care să lupte cu acest sistem corupt, vedem chiar şi la Constanţa", a declarat Neamţu, pentru "Replica".

"Numele meu este Cătălin Anghel şi demisionez din funcţia de Preşedinte al Partidului Noua Republică Filiala Constanţa" îşi începe politicianul constănţean anunţul potrivit căruia va ieşi din partid, dar nu şi din lupta politică. Aflat la prima experienţă politică, Anghel a ajuns la concluzia că "nu este uşor să schimbi mentalităţi" şi că "Albă ca Zăpada încă nu a venit, pentru că e ferecată de cele 7 partide existente, care o ţin sechestrată în pădure", cu evidentă trimitere la incapacitatea dreptei de a se unifica. Pe principiul "adio, dar rămân cu tine", Anghel susţine că nu va părăsi scena politică şi se va implica în proiecte cetăţeneşti, locale: "Nu abdic de la hotărârea de a lupta pentru o Românie sănătoasă. Doar refuz a mai fi membru într-un partid care are o altă traiectorie politică decât cea propusă iniţial, nemaivorbind de oscilaţiile poate inerente începutului şi merg mai departe. Mă voi implica în viaţa Cetăţii din perspectiva omului căruia îi pasă. Voi încerca să coagulez oameni din societatea civilă, fie că sunt tineri, care să dorească să înveţe administraţie publică, fie că sunt lideri pe domeniul lor de activitate, experţi care vor să dăruiască experienţa lor comunităţii. Împreună vom reveni cu noi proiecte care să aducă schimbarea pozitivă în România", a declarat Anghel.

Noua Republică speră să propulseze doi candidaţi la Parlamentul European. Pentru acest rezultat, partidul are nevoie de aproximativ 200.000 de voturi, obiectiv realizabil, din punctul lui Neamţu de vedere.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218