REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Anghel pleacă din PDL şi se dezlănţuie: "Chiru trebuia să îşi dea demisia, cum să mă conducă el pe mine?"

Anghel pleacă din PDL şi se dezlănţuie: "Chiru trebuia să îşi dea demisia, cum să mă conducă el pe mine?"

Replica API 9 septembrie 2014 | 00:00 272

Primarul din Castelu: "Plec din Alianţa Celor Laşi"

Primarul din Castelu: "Plec din Alianţa Celor Laşi"

Tămbălăul pe marginea "ordonanţei lui Dragnea" prin care primarii preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni vor avea la dispoziţie 45 de zile pentru a-şi exprima în scris opţiunea cu privire la partidul politic din care doresc să facă parte, fără a risca să-şi piardă funcţia, continuă la Constanţa prin reacţiile aleşilor. Miza puterii constă în reprezentanţii opoziţiei, care ar putea fi atraşi în această horă. Dacă primarii sau consilierii PSD şed blând pe poziţii, PDL şi PNL se străduiesc să-şi ţină aproape oamenii din teritoriu. Cum era de aşteptat, gălăgiosul de serviciu al PDL, primarul localităţii Castelu, Nicolae Anghel, e bucuros nevoie mare graţie ordonanţei în cauză. Nu s-a abţinut el prea mult nici când era în PDL, intrând în nenumărate clinciuri cu liderul formaţiunii locale, Christian Gigi Chiru. Acum, Anghel profită de un nou prilej de a pune cărţile pe masă.

"Se numeşte orientare, nu migraţie sau altceva. În nici un caz nu rămân în ACL! Mi se pare o ordonanţă bună, aceasta cu orientarea primarilor. Miercuri, va fi biroul reunit al PDL şi voi anunţa că plec. Nu spun încă unde, se va afla joi sau miercuri după-amiază. Ce rost ar avea doar plecarea mea? Plecăm toţi, cu tot cu consilieri. Când eşti într-un partid care a scos un rezultat slab, mie mi se ia gâtul la partid sau, mă rog, nu mie, dar îmi dau jos consilierii şi aşa mai departe. Păi, cum să faci treabă aşa?", s-a confesat Anghel, pentru "Replica".

După ameninţare, primarul de la Castelu a invocat şi o serie de argumente, evident îndreptate tot împotriva lui Chiru. "Spuneţi corect ce înseamnă ACL! Înseamnă Alianţa Celor Laşi! Vor să ascundă rezultatele de la europarlamentare. Trebuia să îşi dea demisia şi Blaga şi Chiru. Păi, când ai partid de 23% şi îl duci la 16%? Cum e? Demisia! Chiru, a avut 14 primari, acum mai are şase. L-a bătut şi PP-DD la parlamentare. Păi, cum să mă mai conducă el pe mine? Au scos prost la alegeri şi de-aia fac acum uniune", a concluzionat Anghel.

De partea cealaltă, pentru Chiru nimic nou sub soare. Obişnuit cu reacţiile deloc rare ale lui Anghel, în afara liniei partidului, liderul democrat-liberal nu a dat curs atacurilor primarului de la Castelu. "O să aştept declaraţia privind o eventuală demisie a domnului Nicolae Anghel. Nu am ce să comentez, de altfel nu e pentru prima dată când Nicolae Anghel face declaraţii la supărare. Realitatea de până astăzi ne-a arătat că a avut un scor bun pentru PDL, motiv pentru care sunt obligat să îi mulţumesc. Dacă, într-adevăr, alege să plece în altă parte, nu pot să mă bucur, indiferent de ce funcţie sau cum se numeşte colegul care alege să plece într-o altă formaţiune, aştept mai întâi o declaraţie oficială privind un eventual transfer către un alt partid", a precizat Chiru, pentru "Replica".

Ordonanţa de Urgenţă care permite migraţia aleşilor locali, cunoscută şi ca "Ordonanţa lui Dragnea", a fost publicată pe 2 septembrie în Monitorul Oficial. Potrivit acesteia, primarii, consilierii şi preşedinţii de consilii judeţene îşi pot schimba partidul, în termen de 45 de zile, fără să îşi piardă mandatul. ACL a anunţat că nu va accepta în rândurile sale "nici un ales traseist".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102