REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Angiograful primit de Spitalul Judeţean Constanţa, utilizat cu succes: se va efectua a doua şedinţă!

Angiograful primit de Spitalul Judeţean Constanţa, utilizat cu succes: se va efectua a doua şedinţă!

Replica API 31 iulie 2018 | 01:00 300

Pacienta supusă luna trecută primei proceduri de chemoembolizare din cadrul SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța, a revenit pentru cea de-a doua procedură. Conform planului terapeutic, tratamentul constă în mai multe ședințe de chemoembolizare. Reprezentanţii Spitalului Judeţean menţionează că după prima etapă de tratament, starea pacientei a fost foarte bună, ceea ce a permis efectuarea următoarei ședințe, care a avut loc în cursul zilei de luni, 30 iulie. În același timp, aceştia au declarat că în cursul zilei de marţi, 31 iulie a.c., este programată o altă ședință de chemoembolizare, la un pacient diagnosticat tot cu metastaze hepatice cauzate de cancer de colon.

Chemoembolizarea este alternativa la chimioterapia clasică și presupune introducerea selectivă, doar în zonele afectate, de substanțe embolizante și cistostatice, urmărindu-se distrugerea tumorilor. Realizarea unei astfel de proceduri medicale la SCJU Constanța este posibilă mulțumită proiectului European “Dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare, dezvoltare și crearea de noi infrastructuri – DIPCDCI”, prin intermediul căruia SCJU a fost dotat cu un angiograf de ultimă generație.

La fel ca și luna trecută, alături de colectivul din cadrul Spitalului “Sf. Apostol Andrei”, la procedură a participat și echipa de medici din cadrul Institutului Clinic Fundeni. Pe măsură ce medicii oncologi și gastroenterologi vor identifica noi cazuri pretabile pentru acest tip de tratament, după analiza acestora, intervențiile vor continua tot cu sprijinul echipei de la Spitalul Fundeni, formate din dr. Gina Rusu, respectiv dr. Mugur Grasu.

Reamintim că un astfel de aparat era extrem de necesar judeţului Constanţa! În repetate rânduri medicii cardiologi au atras atenția că sunt nevoiți să trimită pacienți pe la alte spitale, prin țară sau București pentru că în Constanța nu exista un angiograf necesar pentru diagnosticarea unor afecțiuni cu evoluție rapidă – cum este infarctul miocardic, de exemplu! Iar în 2015, angiograful atât de dorit de specialiști, a sosit. Ar fi trebuit pus în funcțiune până la 31 decembrie 2015, după cum sublinia, la acel moment, dr. Radu Deac, președintele Academiei de Științe Medicale. Fostul manager, Dănuț Căpățână a invocat însă imposibilitatea de a obține avizele și autorizațiile necesare.

Citeşte şi: ANGIOGRAFUL Spitalului Județean Constanța, pus în funcțiune, în sfârșit!

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DANUT CAPATINA TE ASTEAPTA MAI CATALINE DA DA LA POARTA ALBA. SPER SA NU IL DEZAMAGESTI SA IL FACI SA MAI ASTEPTE. CRED CA A ASTEPTAT DESTUL.GRASA CATALIN LA TINE FAC REFERIRE MAI EXCREMENTULE DUUUUTE TE ASTEAPTA OMU ACOLO
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218