REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ANI a sesizat DNA şi ANAF cu privire la noi fapte de corupţie comise de Constantinescu

ANI a sesizat DNA şi ANAF cu privire la noi fapte de corupţie comise de Constantinescu

Replica API 17 iunie 2015 | 22:19 282

Bani publici, dirijaţi în firmele proprii

Bani publici, dirijaţi în firmele proprii

Nicuşor Constantinescu

O altă grijă în plus pentru Nicuşor Constantinescu! Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie şi ANAF, după ce a constatat indicii privind posibila săvârşire de către Nicuşor Daniel Constantinescu, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a infracţiunilor de conflict de interese şi a celor asimilate infracţiunilor de corupţie, motiv pentru care Agenţia a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie. „În urma evaluării, au rezultat indicii privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, întrucât, în perioada exercitării funcţiei, Nicuşor Daniel Constantinescu a încheiat prin atribuire directă un contract de prestări servicii şi 10 acte adiţionale, semnate între C.J. Constanţa şi S.C. Conpress Holding S.R.L. În baza contractului, asociaţii acestei societăţi comerciale au obţinut un folos patrimonial, în valoare de 2.404.913,24 Lei (aprox. 556.260,16 Euro). Constantinescu Nicuşor Daniel a deţinut în cadrul S.C. Conpress Holding S.R.L. calitatea de asociat (23 mai 1994 - 04 aprilie 2002) şi funcţia de administrator (03 - 04 aprilie 2002), fiind asociat cu Strutinsky Gabriel Sorin, Ciocoiu Sanda, Cârciog Mihail Gheorghe, persoane fizice cu care este asociat şi în prezent în cadrul altor societăţi comerciale“, se arată în comunicatul ANI. De asemenea, mai spune raportul Agenţiei, „cu ocazia desfăşurării evenimentului „Centura de Aur”, organizat în Constanţa în perioada 4 - 8 septembrie 2013, C.J. Constanţa, prin Preşedintele Constantinescu Nicuşor Daniel, a încheiat cu agenţia de turism S.C. Icar Tours Constanţa S.R.L. un contract cadru de comercializare a pachetelor de servicii turistice. Astfel, prin încheierea acestui contract, s-a creat un folos patrimonial, în valoare de 22.000 Lei, în favoarea S.C. Xenoti S.R.L., societate comercială ce a asigurat, cu ocazia evenimentului menţionat, servicii de cazare la Complexul „Flora” din Mamaia, şi în cadrul căreia Constantinescu Nicuşor Daniel deţine calitatea de asociat.

Anterior, în anul 2007, S.C. Icar Tours Constanţa S.R.L. a încheiat cu S.C. Xenoti S.R.L. – Complex „Flora” Mamaia un contract de prestări servicii hoteliere pe durată nedeterminată. Astfel, pentru efectuarea plăţilor, Nicuşor Daniel Constantinescu, în calitate de Preşedinte al C.J. Constanţa şi ordonator principal de credite, a semnat documentele financiar-contabile constând în cinci ordonanţări de plată, două angajamente bugetare şi două propuneri de angajare”. Mai mult, în calitate de Preşedinte al C.J. Constanţa, mai spune ANI, „Constantinescu a folosit informaţiile referitoare la bugetul instituţiei publice şi serviciile ce urmează a fi achiziţionate, informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii unor sume de bani (2.404.913,24 Lei, echiv. a 556.260,16 Euro) pentru asociaţii S.C. Conpress Holding S.R.L. Constanţa, societate care aparţine aceloraşi persoane cu care Preşedintele C.J. Constanţa se află în relaţii de asociere şi colaborare în ultimii cinci ani, în mai multe societăţi comerciale. În acelaşi sens, Constantinescu, folosind informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, a favorizat şi direcţionat, prin intermediul agenţiei de turism Icar Tours Constanţa plata sumei în valoare de 252.899,00 Lei pentru serviciile de cazare oferite în timpul competiţiei sportive „Centura de Aur”, din care, ulterior, suma de 22.000 Lei a fost direcţionată către propria firmă, S.C. Xenoti S.R.L. Prin urmare, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Constantinescu Nicuşor Daniel a infracţiunii de conflict de interese şi a infracţiunii asimilate infracţiunilor de corupţie. Totodată, având în vedere neconcordanţele sesizate cu privire la unele facturi fiscale, constatate ca urmare a comunicării acestora de către S.C. Xenoti S.R.L. - Complex „Flora” Mamaia şi S.C. Icar Tours Constanţa S.R.L., a fost sesizată şi A.N.A.F., în vederea declanşării acţiunii de control fiscal la S.C. Xenoti S.R.L., în conformitate cu prevederile Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală. Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare. Constantinescu nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367