REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° ConstanÈ›a Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.4° ConstanÈ›a Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

ANI: Şeful CJ Brăila, Bunea Stancu (PSD), posibile infracţiuni de corupţie

ANI: Şeful CJ Brăila, Bunea Stancu (PSD), posibile infracţiuni de corupţie

Replica API 1 septembrie 2012 | 00:00 220

Şeful CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu (PSD), a produs "un potenţial prejudiciu în sumă totală de 7.512.207 lei" prin predarea în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 5 ani, de către Asociaţia Handbal Club "Dunărea" Brăila a unui autoturism proprietate privată a Consiliului Judeţean Brăila, susţine ANI, potrivit NewsIn. Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare declanşate la începutul acestui an, încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, precum şi indicii referitoare la posibila săvârşire a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie de către Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, se arată într-un comunicat al instituţiei.

În urma evaluărilor demarate la data de 16.01.2012, s-au constatat următoarele: Gheorghe Bunea Stancu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, a întocmit şi adoptat atât expunerile de motive, cât şi Hotărârile Consiliului Judeţen Brăila, şi a semnat contractele de asociere între Consiliul Judeţean Brăila cu S.C. Clubul de Fotbal Brăila S.A., respectiv cu Asociaţia Sportivă Handbal Club "Dunărea" Brăila, în baza cărora a fost încasată suma totală de 7.512.207 Lei. S.C. Clubul de Fotbal Brăila S.A. şi Asociaţia Sportivă Handbal Club "Dunărea" Brăila au ca acţionari majoritari firmele S.C. CONCIVIA S.A., respectiv S.C. HERCULES S.A. Acţionarul majoritar al celor două firme este S.C. BURSAGRIGROM, unde Gheorghe Bunea Stancu, Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, deţine calitatea de acţionar majoritar.

Totodată, ANI a indentificat indicii temeinice referitoare la săvârşirea de către Gheorghe Bunea Stancu a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, şi a infracţiunii de conflict de interese, ca urmare a întocmirii, adoptării şi semnării documentelor în baza cărora Consiliul Judeţean Brăila a suferit un potenţial prejudiciu în sumă totală de 7.512.207 Lei, respectiv preluarea în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 5 ani, de către Asociaţia Handbal Club "Dunărea" Brăila a unui autoturism proprietate privată a Consiliului Judeţean Brăila. La data de 26.07.2012, apărătorul ales al lui Bunea Stancu s-a prezentat la sediul Agenţiei Naţionale de Integritate, ocazie cu care a luat cunoştinţă de informaţiile şi datele cuprinse în dosarul de evaluare, depunând, totodată, la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Având în vedere cele de mai sus, au fost dispuse următoarele măsuri: sesizarea organelor judiciare competente, cu privire la posibila săvârşire de către Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută şi pedepsită de Codul Penal al României, precum şi a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie şi iniţierea demersurilor prevăzute de art. 22, alin. (2) din Legea 176/2010, în vederea anulării contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

ANI aminteşte că Bunea Stancu este implicat în altă speţă a Agenţiei. Astfel în septembrie anul trecut Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că pesedistul Gheorghe Bunea Stancu a acordat contracte în numele instituţiei în valoare aproximativă de 638.212 Euro unei firme deţinută de o altă companie unde el este acţionar majoritar.

Sursa:Realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369