REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

"Anii trecuţi s-au făcut angajări en-gross, au intrat în Poliţie şi oameni care nu îşi aveau locul aici"

"Anii trecuţi s-au făcut angajări en-gross, au intrat în Poliţie şi oameni care nu îşi aveau locul aici"

Replica API 23 iulie 2011 | 00:00 136

Interviu - Constantin Dancu, şeful Poliţiei Rutiere Constanţa:

Interviu - Constantin Dancu, şeful Poliţiei Rutiere Constanţa:

Traficul rutier la nivel judeţean se menţine "în formă", la fel ca şi în anii precedenţi, însă numai în anumite perioade. Potrivit şefului Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, comisarul-şef Constantin Dancu, turismul actual este împărţit în funcţie de timpul petrecut pe litoral, însă bate mai mult spre weekend.

Reporter: Cum se prezintă acest sezon, din punct de vedere al traficului rutier şi implicit al accidentelor, dat fiind că nici turişti nu sunt prea mulţi pe litoral?

Constantin Dancu: De aproximativ 5 ani de zile, sezonul estival, în judeţul nostru, are o caracteristică aparte, sezonul de weekend şi, mai nou, a apărut şi turismul de zi cu zi. Anul acesta, sezonul a debutat cu o perioadă mai nefavorabilă, din punct de vedere al temperaturilor, motiv pentru care s-au decalat spre ultimele weekend-uri, simţindu-se unele aglomerări din ce în ce mai pronunţate. Sezonul estival, în acest moment, înregistrează valori crescute de trafic, mai ales în weekend-uri.

Rep.: Recent a avut loc un eveniment nefericit, în apropiere de Medgidia, în care un poliţist detaşat a fost accidentat grav. Ce ne puteţi spune despre modul în care a procedat? Credeţi că putea fi evitată această situaţie?

C.D.: Din păcate, în săptămâna care a trecut am avut 2 accidente de circulaţie în care au fost implicaţi motociclişti din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa. Am avut, în municipiul Constanţa, un accident în care a fost implicat un poliţist de-al nostru, din fericire, accidentul s-a soldat doar cu avarierea motocicletei. În schimb, despre accidentul care a avut loc duminica trecută, rămâne să stabilim, în urma cercetărilor, împrejurările în care s-a produs exact acel accident şi să stabilim vinovăţiile şi dinamica accidentului.

Rep.: Aţi făcut un experiment la Cernavodă, privind fluidizarea traficului rutier din acea zonă. A fost un succes?

C.D.: Zona Cernavodă, anul acesta, ne ridică nişte probleme deosebite, în sensul că podul care traversează Canalul este în reabilitare. S-au înregistrat probleme deosebite, în general, la plecare din judeţ, mai ales duminica după-amiaza. Împreună cu factori de conducere din cadrul judeţului, s-a luat decizia de a se face un experiment, la data respectivă apreciez că a fost o reuşită, motiv pentru care vom continua.

Rep.: Cui a aparţinut ideea? Am înţeles că sugestia aparţine unui civil anonim.

C.D.: Cred că e mai puţin important cine a venit cu ideea, acceptăm orice propunere din partea oricui, dacă este bine-venită, o punem în practică.

Rep.: Serviciul Rutier a primit ceva dotări noi, în ultimul timp?

C.D: Ultimele dotări le-am primit acum 2 ani, aceste Dacia Logan, dotate cu radare performante.

Rep.: Cam câte radare sunt folosite în acest moment în municipiul Constanţa şi în judeţ?

C.D.: Un număr de Audi aparate radar sunt folosite acum.

Rep.: Autoturismul Audi pe care îl deţineţi în cadrul serviciului la ce este folosit?

C.D.: Este o maşină deosebită pe care o folosim, în general, în misiunile de însoţire.

Rep.: Aţi avut ceva probleme mai deosebite în ultimul timp?

C.D.: Nu. Am avut doar probleme de zi cu zi, nu probleme deosebite care să ne pună la grea încercare existenţa.

Rep.: Se spune că după tăierile salariale din MAI, gradul de corupţie la nivel naţional a crescut cu 80 de procente, potrivit DGA. Cum comentaţi?

C.D: Mi-e greu să fac un comentariu pe tema asta. Ştiţi că noi, Poliţia Rutieră Constanţa, am trecut, în urmă cu 2 ani, printr-un eveniment nefericit. Nu ştiu cât de real au fost, la vremea respectivă, însă rezultatele de acum arată că lucrurile nu stau chiar aşa cum au fost descrise la vremea respectivă.

Rep.: Ce ne puteţi spune despre concursul care se va desfăşura la începutul lunii august?

C.D.: Din datele pe care le am la această oră, urmează să vedem dacă se va ţine acest concurs, la Poliţia Rutieră. Noi avem în continuare un deficit de personal. Sunt 15 candidaţi pe 13 funcţii. Eu am un punct de vedere aparte, faţă de această activitate de reorganizare. Sunt convins că dacă această reorganizare este făcută bine, va fi mult mai eficientă, decât angajările "en- gross" care s-au făcut cu ani în urmă, când au intrat în Poliţie oameni care nu îşi aveau locul aici.

Rep.: În încheiere, ce le recomandaţi conducătorilor auto aflaţi acum pe litoral?

C.D.: Prudenţă, toleranţă în trafic şi să nu se bazeze prea mult pe principiul acela "mie nu mi se poate întâmpla".

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218