REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Animaţia ''Raya and the Last Dragon'' a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american

Animaţia ''Raya and the Last Dragon'' a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american

Replica API 9 martie 2021 | 00:00 977

Cel mai recent film de animaţie lansat de studioul Disney, "Raya and the Last Dragon", a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american cu încasări de 8,6 milioane de dolari obţinute în 2.045 de cinematografe de vineri până duminică, potrivit cifrelor anunţate de compania Comscore, relatează Xinhua, citată de Agerpres.

Regizat de Don Hall şi Carlos Lopez Estrada, acest lungmetraj animat cu accente de film de acţiune şi de aventuri se inspiră din cultura Asiei de Sud-Est şi are o intrigă plasată în ţinutul fictiv Kumundra. Pelicula prezintă povestea unei fete care porneşte într-o călătorie primejdioasă pentru a găsi ultimul dragon din lume, care să o ajute să îşi unească poporul, divizat de o străveche fiinţă supranaturală cu puteri malefice.

Filmul beneficiază de o distribuţie alcătuită predominant din actori americani de origine asiatică, iar printre artiştii care asigură vocile unor personaje principale se află Kelly Marie Tran şi Awkwafina.

Această peliculă de animaţie, care a fost lansată simultan şi pe platforma de streaming Disney+, a obţinut în afara Americii de Nord încasări de 17,6 milioane de dolari din 32 de ţări şi a ajuns la un box-office global de 26,2 milioane de dolari în weekendul premierei sale.

Un alt film de animaţie, "Tom and Jerry", produs de Warner Bros., se află pe locul al doilea în box-office-ul nord-american cu încasări de 6,6 milioane de dolari obţinute din 2.563 de cinematografe în cel de-al doilea weekend de proiecţii.

Regizat de Tim Story, filmul se bazează pe legendarele personaje de desene animate Tom şi Jerry şi reprezintă o combinaţie inspirată între animaţia clasică şi tehnicile live-action. Lupta tradiţională dintre pisică şi şoarece izbucneşte din nou atunci Jerry se mută în cel mai luxos hotel din New York cu o zi înainte de o căsătorie considerată "nunta secolului", forţându-l astfel pe organizatorul ceremoniei, ajuns la disperare, să îl angajeze pe Tom pentru a îl scoate pe şoarece în afara hotelului.

Filmul SF "Chaos Walking", produs de Lionsgate, a debutat pe poziţia a treia, cu încasări de 3,8 milioane de dolari obţinute weekendul trecut din 1.980 de cinematografe nord-americane.

Regizat de Doug Liman şi avându-i în rolurile principale pe Daisy Ridley şi Tom Holland, filmul spune povestea unui tânăr care trăieşte într-un univers distopic, în care nu există femei şi în care toate creaturile vii pot să audă gândurile celorlalte prin intermediul unui flux de imagini, cuvinte şi sunete, denumit "Zgomot".

"Boogie", un lungmetraj dramatic produs de Focus Features, s-a clasat pe locul al patrulea, cu încasări de 1,2 milioane de dolari obţinute din 1.252 de cinematografe din America de Nord în weekendul premierei sale.

Acest film, care marchează debutul regizoral al cineastului Eddie Huang, îl are ca protagonist pe un jucător de baschet din cartierul newyorkez Queens, un tânăr american de origine chineză, care nu reuşeşte să găsească un echilibru între presiunile părinţilor, care vor ca el să se înscrie la o facultate bună, şi urmărirea visului său de a juca în NBA.

Comedia de animaţie "The Croods: A New Age", produsă de Universal Pictures şi DreamWorks, a coborât pe locul al cincilea, cu încasări de 780.000 de dolari obţinute din 1.604 de cinematografe în cel de-al 15-lea weekend al său de proiecţii în America de Nord. Până la această dată, pelicula animată a ajuns la un box-office global de 157 de milioane de dolari.

Acest film, ce marchează debutul în lungmetraj al regizorului Joel Crawford, a avut un buget de producţie de 65 de milioane de dolari şi beneficiază de colaborarea unor actori celebri pentru asigurarea vocilor personajelor sale, precum Nicolas Cage, Catherine Keener, Emma Stone şi Ryan Reynolds.

Pelicula, o continuare a filmului "The Croods" din 2013, prezintă povestea familiei preistorice Crood, aflată în căutarea unui loc mai sigur în care să se stabilească, ai cărei membri se întâlnesc cu cei ai unei alte familii, mult mai bine plasată pe scara evoluţiei sociale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218