REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

ANM anunță cum va fi vremea în weekend

ANM anunță cum va fi vremea în weekend

Replica API 20 iulie 2019 | 00:00 221

Meteorologul de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a anunțat că vremea în weekend va fi în general călduroasă, cu maxime cuprinse între 26 și 34 de grade Celsius. Cei care își petrec weekend-ul la mare vor avea parte de o vreme frumoasă, în schimb la munte vor fi și nori, potrivit Mediafax.

„Să nu uităm că suntem în ultima decadă a lunii iulie, când de regulă se întregistrează temperaturi ridicate. Sâmbătă, temperaturile maxime se vor situa între 26 și 33 de grade, iar pe fondul cerului variabil, vor apărea și înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, cel mai probabil la deal și la munte, dar pe suprafețe mai mici și în zonele mai joase de relief. Vom avea ploi de scurtă durată, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului”, spune reprezentantul ANM.

Duminică, temperaturile vor fi și mai ridicate față de ziua de sâmbătă. „Vorbim în general de temperaturi maxime între 28 și 34 de grade Celsius. Încă nu avem caniculă, care presupune temperaturi peste 35 de grade Celsius. Totuși, chiar și la 33-34 de grade vorbim de un disconfort termic care se accentuează în special în zonele de câmpie, deci acolo unde sunt temperaturile maxime cele mai mari ale zilei”, precizează meteorologul de serviciu.

Înnorări vor apărea tot în zonele montane și submontane, dar doar la nivel local, fiind posibil ca în restul țării să nu se înregistreze ploi. „Turiștii pot profita de orele dimineții și chiar din apropierea prânzului când încă nu sunt nori sau nu sunt nori în dezvoltare. Trebuie puțină atenție după orele 14:00-15:00, când aceste dezvoltări devin mai evidente, pot fi averse, descărcări electrice și alte fenomene, inclusiv în zona Carpaților Meridionali și a Văii Prahovei, atât sâmbătă, cât și duminică”, menționează meteorologul de serviciu.

„La mare, vremea este deja frumoasă și se menține așa în ambele zile, chiar și pe parcursul zilei de luni, pentru cei care rămân mai mult timp acolo, temperaturi în creștere, ne referim la cele din aer, vom ajunge la 30-31 de grade Celsius, iar apa mării deja are o temperatură în creștere față de zilele trecute, ea fiind în jur de 23 de grade Celsius”, informează reprezentantul ANM.

Începutul săptămânii viitoare vine cu temperaturi de asemenea ridicate, luni înregistrându-se local și temperaturi caniculare.

De marți, în schimb, temperaturile vor reveni la normal.

„Începutul săptămânii viitoare seamănă cu ziua de duminică, vor fi zone chiar și cu un grad, două în creștere la temperatura maximă de duminică, deci vor fi local în Câmpia Română și temperaturi de 35-36 de grade Celsius, însă atât, este vorba de o singură zi, pentru că de marți, după datele actuale asistăm la scăderea temperaturilor și revenirea lor la normal pe fondul unor înnorări destul de extinse și unor ploi destul de numeroase la nivelul țării”, a conchis meteorologul de serviciu.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102