REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

ANPC a amendat Kaufland, Mega Image și Carrefour. Alimente periculoase, retrase de pe raft

ANPC a amendat Kaufland, Mega Image și Carrefour. Alimente periculoase, retrase de pe raft

Replica API 28 ianuarie 2022 | 23:59 4321

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat magazine ce aparțin de trei mari rețele comerciale și a acordat amenzi de 28.000 de lei, oprind de la comercializare o serie de produse, scrie stiripesurse.ro.

La Kaufland România SCS, cu punctul de lucru în sos Alexandriei nr 152 sector 5 București, controlul a fost efectuat că urmare a unei reclamații cu privire la comercializarea produsului ambalat în caserolă, "Ouă de la bunica" cu termenul de valabilitate expirat. Produsul nu se află expus la comercializare și nici în depozitul unității, dar reclamația a fost confirmată, conform documentelor verificate.

Din extinderea controlului, s-au găsit expuse la comercializare următoarele produse: cartofi roșii România ambalați în plasa a 5 kg, cu dimensiuni diferite, necalibrate; mandarine vrac și ambalate la plasa a 1kg, cu pete maronii neconforme lovituri mecanice, consistentă modificată, necoapte de culoare verde; castraveți vrac, consistentă moale; aripi de curcan, congelate, cu arsuri de congelare.

Societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei și s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a următoarelor produse: legume, fructe 40 kg/ 300 lei, carne pasăre congelată 3 kg/ 80 lei, conform art. 55(1) d și e din OG 21/92.

La Mega Image, cu punctul de lucru din strada Petre Ispirescu, Nr. 86, Sector 5, București, controlul a venit după o reclamație legată de calitatea produsului „Carne tocată amestec porc și vită Gusturi Românești”. Produsul “Carne tocată amestec porc și vită Gusturi românești” nu se află la comercializare și nici în depozitul societății, ultima intrare a produsului a fost în dată de 25.01.2022, iar ultima vânzare s-a efectuat în dată de 25.01.2022, conform documentelor atașate. Din extinderea controalelor s-au constatat următoarele: “Salam de biscuiți cu rahat de post” produs de S.C. Diaco Prod, ce prezența la examenul organoleptic modificări de aspect, culoare, miros, prezența de mucegai pe zona extinsă, fiind improprii consumului uman; agregate frigorifice (congelator) neigienizate, având resturi de etichete și ambalaje, precum și acumulări excesive de gheață pe pereții vitrinei; vitrină de expunere fructe și legume, ambalate sau vrac, prezintă prezența masivă de praf, resturi alimentare, zone cu urme de rugină, ventilatoare cu depuneri grosiere de impurități.

Societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare 15.000 lei și s-a dispus măsura de oprire definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produsului “salam de biscuiți” 2 kg/ 44,8 lei, conform art. 55(1) e din OG 21/92. Totodată s-a dispus măsura de oprire temporară a comercializării produselor în vitrina de legume fructe vrac și ambalate.

La Carrefour România, cu punctul de lucru în str. Mihail Sebastian, Nr. 88, Sector 5, București, controlul a fost efectuat că urmare a reclamației cu privire la achiziționarea unor produse la oferta, pentru care nu s-au aplicat la casă de marcat, discounturile promovate la raft, aspecte ce se confirmă la momentul controlului. Din verificările efectuate la momentul controlului, s-au constatat următoarele: la raionul fructe legume au fost identificate fructe (pepeni, banane, kiwi, pepene galben, mandarine, clementine) ce prezentau lovituri mecanice, grad avansat de coacere, prezența mucegaiului de culoare albă, deshidratare; legume (țelina, rădăcina de țelina, varză albă, varză roșie, roșii) ce prezentau modificări organoleptice, lovituri mecanice, deshidratare severă; produse alimentare (iaurt cremos cu bucăți de cocoș, marca Muller) expus spre comercializare având dată durabilității minimale depășită, respectiv 21.01.2022.

Societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 8.000 lei și s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor ce prezentau deficiențe.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Amenda doi bani cancer la market
2
0
Toate amantele si toti bostangii lucreaza la Anpc.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102