REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ANPC, acțiuni de consiliere a operatorilor economici

ANPC, acțiuni de consiliere a operatorilor economici

Replica API 29 septembrie 2019 | 00:00 226

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, prin Direcția Generală Control a desfăsurat în acest sfârșit de săptămână, acțiuni de consiliere a operatorilor economici care își desfasoară activitatea pe Valea Prahovei.

Unitățile, existente între stațiuni, care comercializează suveniruri, unitățile de alimentație publică precum și cele de cazare au fost verificate din punct de vedere al respectării drepturilor consumatorilor.

Au fost identificate la comercializare diverse jucării care prezentau abateri privind inscripționarea numelui, a denumirii comerciale înregistrate sau a mărcii înregistrate a producatorului și/sau a importatorului, precum și a adresei la care aceștia pot fi contactați , abateri privind marcajul de conformitate CE, abateri privind cerințele generale de siguranță și abateri privind declarația de conformitate. De asemenea se aflau la comercializare o serie de jucării (pistoale cu bile, slime-uri etc.), produse notificate prin sistemul RAPEX.

Au fost găsite la comercializare produse textile și articole de uz casnic inscripționate cu branduri de renume Audi, Mercedes-Benz, Volkswagen, Dacia Logan, Opel.

„ Acțiunile de verificare ale colegilor noștri privind activitatea desfăsurată de operatorii economici au continuat cu zona Valea Prahovei.

Parcurgând registrele unice de control am observat că unii operatori economici, cu toate că au mai fost consiliați în trecut, au ales să nu respecte cele semnalate de către această autoritate și automat să nu respecte consumatorul.

Această acțiune, așa cum am promis, a avut un rol de ultim avertisment!

Sezonul acesta va fi dedicat exclusiv consumatorilor! Iar cei care nu acceptă acest lucru ar trebui să se apuce de o altă activitate! ” a declarat Horia-Miron Constantinescu, președintele ANPC.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218