REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ANPC: Mare atenție ce cumpărați de la Târgurile de Crăciun!

ANPC: Mare atenție ce cumpărați de la Târgurile de Crăciun!

Replica API 13 decembrie 2019 | 00:00 463

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor are în vizor în această perioadă Târgurile de Crăciun din toată țara. Reprezentanții ANPC au început prin consilierea operatorilor economici care desfașoară activitate la târgurile de Craciun dar totodată au fost aplicate și sancțiuni participanților care erau în neconformitate cu legea.

Acțiunea de consiliere a început miercuri, 11 decembrie în cel mai mare târg de Crăciun și anume cel din București unde, 200 de operatori economici au fost consiliați cu privire la modul în care trebuie să își desfășoare activitatea de comercializare de bunuri și prestari de servicii, conform legii, astfel încât consumatorii să se bucure de atmosfera sărbătorilor de iarnă în condiții de siguranță. „Atragem atenția asupra faptului că sintagma „produs tradițional” poate fi utilizată în situația în care produsele sunt atestate că și produse tradiționale, conform prevederilor legale. Totodată operatorii economici trebuie să acorde atenție sporită modului de transport, depozitare și manipulare a produselor comercializate astfel încât produsele să nu fie supuse unor diferențe termice care ar putea conduce la alterarea acestora. În cazul produselor comercializate vrac, important este să fie menționat prețul per cantitate respectiv 100 de grame produs, iar dacă prețul este per bucată, bucatiile să aibă același gramaj” a transmis Mihaela Irina Ionescu, Președinte Interimar ANPC.

În Constanța însă, reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanța au început de marți, 10 decembrie la Târgul de Crăciun din fața Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, unde, din cauza neregulilor descoperite, a fost oprită activitatea, temporar, a trei comercianți care participau la târg. Astfel, au fost retrase peste 300 de kg de alimente care nu erau conforme cu legile în vigoare și aplicate sancțiuni în valoare de 18.000 lei.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la selgros au produse traditionale nu trebuie sa ma duc in parc pt asa ceva sa le iau la pret dublu
2
0
Doar au oprit temporar activitatea machidonilor?? Pai se intorc si tot asa vor face !! La puscarie cu ei si interzicerea deschiderii vreunei activitati in alimentatie publica !!!
4
1
Daca va faceti treaba noi nu trebuie sa fim atenti
3
0
stieba toata lumea.Astia iai cirnati de la selgros,metro,etc,ii afuma putin si gata,produs traditional pret dublu.Fraierii pun botul.Sau ,de la machidoni,brinza de capra oaie din cacareze si pastrama oi moarte,au 14000buc.Pofta buna!
3
2
Apreciez activitatea OPC Constanta. Bravo domnului Constantinescu.
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367